Vykstantys kelio Kretinga-Darbėnai remonto darbai šiek tiek sudrumstė rajono valdžios kasdienybę. Mat kol kas nepavyko surasti vietos, kur bus įrengti taip vadinami „Miesto vartai“. Kelininkams labiausiai patinkantis variantas pasirodė nepriimtinas Eismo saugumo komisijai, todėl nutarta Automobilių kelių direkcijai siūlyti kitą.
Apie vadinamųjų „Miesto vartų“ kelyje Kretinga-Darbėnai kalbėti pradėta jau seniai. Dabar, prasidėjus kelio remontui, vizijos taps realybe. Tačiau kokia ji bus, priklausys nuo Automobilių kelių direkcijos verdikto. Mat ji yra darbų užsakovė ir už jai priklausančio kelio moka pinigus.
Pasak Eismo saugumo komisijos pirmininko Povilo Černeckio, Savivaldybei pateikti pasiūlymai įrengti paprastus greičio mažinimo kalnelius, kurie turėtų atstoti ir „Miesto vartus“. Leidžiama rinktis, kurioje vietoje jie turėtų būti – arčiau miesto ribos ar toliau, taip pat šiek tiek toliau link Darbėnų perkeliant ir pačią ribą.

Mėgstantys automobiliais dideliu greičiu įskrietį į miestą vairuotojams tokie kalneliai būtų kliūtis, jiems tektų mažinti greitį. Tačiau vargu ar tik kalneliai atliks „Miesto vartų“ funkciją.
„Tai turėtų būti ne tik eismo saugumą gerinanti priemonė, bet ir parodyti vairuotojams, kas netrukus jie įvažiuos į miestą“, – sakė P.Černeckis.
Anot jo, ne taip svarbu, kurioje vietoje būtų įrengti kalneliai, arčiau miesto ar šalia posūkio į kelią link kaimo turizmo sodybos „Vienkiemis“.
Labiau „Miesto vartus“ atspindėtų kelio iškreivinimas, koks yra įvažiuojant, pavyzdžiui, į Kretingalę. Kitaip tariant, viduryje kelio įrengta nedidelė saugos aikštelė, o pats kelias išsilenkia į abi puses. Įvažiuodami į miestą vairuotojai turėtų sulėtinti greitį, o tokia vieta žymėtų ir pasiektas miesto ribas.
Suprantama, įrengti tokius „Miesto vartus“ kainuotų brangiau nei paprastas kalnelis. Todėl teks kreiptis į Automobilių kelių direkciją ir gauti jos pritarimą.

 1,071 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes