Vaineikiuose gyvenanti 78-erių Ona Ronkaitienė išsprendė „Švyturio“ kryžiažodį ir laimėjo redakcijos prizą. Atvykus įteikti dovanų, moteris redakcijos darbuotojus šiltai priėmė, pavaišino alyviniais obuoliais ir truputėlį šnektelėjo.

„Šiuose namuose visuomet buvo du laikraščiai – „Valstietis“ ir „Švyturys“. Aš pati „Švyturį“ skaitau jau 33 metus. Mano vyro tėvai skaitė „Švyturį“, jau tada buvo užsiprenumeravę! Kai tapau jų šeimos dalimi, ir aš pradėjau skaityti šį laikraštį. Tad galima sakyti, kad „Švyturys“ mūsų namuose buvo skaitomas jau nuo pat savo gyvavimo pradžios, apie 80 metų“, – pasakojo Ona.
Ištikimą mūsų skaitytoją patiksliname: šiemet „Švyturys“ skaičiuoja 75-erius gyvavimo metus.
Paklausta, kas jai laikraštyje labiausia patinka, moteris nusijuokė ir patikino, jog kartais pirmiausia ieškanti kryžiažodžio, o tik vėliau sklaidanti visą laikraštį.

„Pirmiausia pasižiūriu, kas įdomiausia, bet vėliau perskaitau ir tai, kas lieka. Man pačiai įdomu apie ūkį, nes anksčiau ir pati tokį tūrėjau, sodybų tvarkymas, įdomu skaityti apie menininkus, kūrėjus, apie žmones, kažkiek pasisemti to gero, kas yra pasaulyje. Taip pat smagu, kad galiu sužinoti kas vyksta, kokie renginiai aplinkui. O šiaip žmogus vienas gyvendamas čia, kaime, nelabai ką ir sužinosi“, – pasakojo vaineikiškė.
Kryžiažodžius Ona išsprendžia vienu ypu.
„Aišku, priklauso nuo to, lengvesnis ar sunkesnis. Jei nepavyksta, laikraštį pasidedu ant stalo ir vėliau, kitą rytą baigiu spręsti. Žodžiai patys susigula galvoje. Taip išsprendžiu likusią dalį“, – pasakojo „Švyturio“ kryžiažodžio laimėtoja.
Redakcija linki Onai sveikatos ir gražaus auksinio rudens!

 27,241 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes