Tautvydas Rudys pateko tarp perspektyviausių šalies bendraamžių. Mūsų krepšinis nuotr.

Kretingos sporto mokyklos auklėtinis, lankantis krepšinį, Tautvydas Rudys praėjo dvi atrankas ir pateko į perpektyviausių Lietuvos vaikinų gimusių 2007 metais krepšinio rinktinės sąrašą. Jis kartu su treneriu Arimantu Mikaločiumi spalio 4–tą dieną dalyvaus dar vienoje atrankoje, kur dalyvaus dvidešimt pačių perspektyviausių šios amžiaus grupės krepšininkų iš visos šalies.

Naujas projektas skirtas mažesniems miesteliams
Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. trenerio Rolando Radvilos teigimu, nuo šio sezono startavo naujas Lietuvos krepšinio federacijos projektas, skirtas mažesnių miestelių žaidėjams:
„Turime kelis tikslus, bet pagrindinis yra skirti vaikams dėmesio, parodyti, kad ir B divizione gali užaugti puikių krepšininkų, talentų. Pirmas toks pavyzdys būtų Ramūnas Šiškauskas iš Kaišiadorių, kitas geras pavyzdys yra Kretinga, kai Barselonos Olimpinėse žaidynėse, Lietuvos rinktinėje buvo net keturi žaidėjai iš šio miesto.” – savo pastebėjimais pasidalino treneris.

„Antras tikslas yra duoti varžybinės patirties, padaryti taip, kad jie žaistų su stipresnėmis komandomis. Norime, kad jie pamatytų, kiek jiems dar reikia dirbti ir tobulėti, kad tai nėra taip paprasta. Kadangi čia yra vaikinai iš MKL B diviziono komandų, tai ir dėmesys skiriamas šio diviziono treneriams – jie vadovaus šio projekto komandai. Manome, kad jie taip pat gaus geros patirties ir galės ją perteikti savo mokyklose, savo klubuose. Atsirinkus tuos 10-12 žaidėjų, bandysime jiems suteikti galimybę sudalyvauti turnyruose, kad įgautų patirties ir rimtesnių varžovų.“ – pasakojo Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Puiki galimybė tobulėti
Projekte dalyvauja ne tik moksleiviai rungtyniajantys B divizione, bet ir jų treneriai. Į šį projektą buvo pakviestas ir Kretingos sporto mokyklos krepšinio treneris Arimantas Mikaločius.

Treneris džiaugėsi suteikta galimybe pasisemti naujų įdėjų ir patobulėti.
„Tikrai labai džiaugiuosi, kad mane pastebėjo. Smagu sudalyvauti ir padirbėti. Ačiū federacijai, kad pakvietė ir manau tai bus nauda visiems treneriams iš rajonų, patobulėti, įgyti žinių, pabendrauti. Rajonuose yra labai daug gerų vaikų, todėl juos reikia įtraukti į tokius projektus, nes jei nerodysi jiems dėmesio, jie praras motyvaciją. Aš apie dešimt metų dirbu su jaunimu iš rajonų, tikrai žinau, kad juos reikia tokiais dalykais motyvuoti.“ – sakė į projektą pakviestas Kretingos sporto mokyklos treneris Arimantas Mikaločius.

Geriausiems galimybė atstovauti šalies jaunimo rinktines
Geriausi ir perspektyviausi šio projekto krepšininkai bus pakviesti į naujo sezono „Talentų karta“ projekto atranką. Šio projekto komanda dalyvautų artėjančio sezono EYBL čempionato savo amžiaus grupėje su stipriausiais Lietuvos klubais ir krepšinio mokyklomis. Vėliau jie turės galimybę patekti ir varžytis savo amžiaus jaunimo rinktinėse.

Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. trenerio Rolando Radvilos teigimu, atrinkti žaidėjai iš mažesnių miestelių jau dabar galėtų rungtyniauti su pajėgiausiais bendraamžiais iš aukštesnio diviziono.
„Jie jau dabar galėtų pilnavertiškai rungtyniauti MKL A divizione. Mes matome, kad ne veltui vykdome šį projektą, labai tikimės, kad jis ne vienadienis ir tai motyvuos mažesnius miestelius atkakliau siekti savo krepšinio tikslų“, – pridūrė Rolandas Radvila.

Rezultatą pasiekė „juodu” darbu
Trenerio Arimanto Mikaločiaus teigimu, šią galimybę Tautvydas užsitarnavo „juodu” darbu.
„Jau keturias vasaras iš eilės Tautvydas visas atostogas nepaleidžia krepšinio kamuolio iš rankų. Labai daug treniruojasi individualiai ir rodo didžiulį užsidegimą ir norą tapti aukšto lygio žaidėju. Jis issiskiria ir puikiomis charakterio savybėmis, yra tvarkingas, ramus vaikinas už aikštės ribų ir labai kovingas ir užsispyręs krepšinio aikštelėje.” – savo auklėtiniu didžiavosi treneris.
Jo teigimu po keletos metu petraukos Kretinga turi labai perspektyvų vaikiną galintį ateityje atstovauti šalies jaunimo rinktinėms.
„Po prieš keletą metų, vaikų, gimusių 2002 m. rinktinėje, mūsų mokyklą atstovavo auklėtinis Kasparas Jonauskas, mano manymu, vėl turime perspektyvų vaikiną, kuris gali patekti į savo amžiaus jaunimo rinktines.” – savo auklėtinio galimybes įvertino treneris.

 180,880 peržiūrų (-a)

96% LikesVS
4% Dislikes