Buvusio Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos pastato bėdos paskatino Savivaldybės administracijos vadovus bei Tarybos narius prisiminti, kas kieno nurodymus privalo vykdyti.

Aistros dėl senojo Kretingos Motiejaus Valančiaus bibliotekos pastato Vilniaus g. 8 panaudojimo valdžios padangėje vis nerimsta. Vieni valdančiosios daugumos atstovai tikina, jog savivaldai jis reikalingas, kiti – jog ne. Administracija kaltinama tuo, kad iki šiol neparengta pastato panaudojimo strategija, o Savivaldybės taryba kritikuojama už tai, kad pati neturinti pakankamai fantazijos.

Apie galimybę nuomotis viešai neskelbė
Neseniai antrąjį pastato Vilniaus g. 8 aukštą buvo nuspręsta išnuomoti savanorių kuopai.
Ketvirtadienį Tarybos sprendimu dalį patalpų gavo smiginio klubas „Topas“, kuriam vadovauja Tarybos narys Romualdas Jablonskis. Klubas patalpomis naudosis panaudos pagrindais.

Tačiau vienaip ar kitaip gauti pastogę buvusiame bibliotekos pastate gali ne visi mirtingieji, o tik tie, kurie gali pasinaudoti viešai nepaskelbta informacija. Mat oficialiai apie galimybę iš Savivaldybės išsinuomoti patalpas kokiai nors veiklai Vilniaus g. 8 niekur paskelbta nebuvo.
Savivaldybės administracija kaltinama iki šiol neturinti jokios pastato panaudojimo strategijos, esą jai trūksta fantazijos ką nors sugalvoti ir pasiūlyti Tarybai.
„Nesuprantu, ką ir kaip ketinama daryti su pastatu Vilniaus g. 8. Anksčiau kalbėta, kad į jį, iškrausčius biblioteką, bus perkelti Savivaldybės administracijos padaliniai iš J. K. Chodkevičiaus g. 10. Vėliau diskutuota dėl galimybės pastatą parduoti. Dabar pradedama jame esančias patalpas nuomoti įvairioms organizacijoms. Ką iš tiesų norima padaryti?“ – klausė Tarybos narys Valerijonas Kubilius.

Rengs panaudojimo strategiją
Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė Tarybos nariams kategoriškai tvirtino, jog pastatas Vilniaus g. 8 Savivaldybės poreikiams nereikalingas ir jį reikia parduoti. Anot jos, net ir kam nors išnuomoti ilgesniam laikotarpiui negalima.
„Norint skelbti viešą nuomos konkursą, pirmiausia reikia sutvarkyti elektros instaliaciją bei kitas komunikacijas, kurios yra beveik avarinės būklės. Tai gali kainuoti brangiai“, – tvirtino direktorė, pridurdama, jog iš Savivaldybės tarybos Administracija negavo jokio konkretaus įpareigojimo.
Visiškai priešingą nuomonę išsakė Tarybos narys Dovydas Bajoras.
„Akivaizdu, kad savivaldai šio pastato reikia ir būtina jį išsaugoti. Matome, koks kyla ažiotažas dėl nuomos. Netrūks visuomeninių organizacijų, kurios norėtų gauti jame patalpų“, – sakė Tarybos narys.
Nuomonei, jog Savivaldybės administracijai trūksta fantazijos, todėl ji nesugebanti parengti pastato panaudojimo strategijos, paprieštaravo Tarybos narys Vilius Adomaitis.
„Ne Administracijai, o pačiai Tarybai trūksta fantazijos. Mes, Tarybos nariai, turime suformuluoti ir duoti nurodymus Administracijai, kaip ji turi elgtis“, – tikino V. Adomaitis.
Atrodo, dauguma Tarybos narių pritarė priminimui, jog aukščiausia rajono valdžia vis dėlto yra Taryba, ir ketvirtadienį vykusiame Tarybos posėdyje nutarė įpareigoti Administraciją parengti pastato Vilniaus g. 8 aiškią panaudojimo strategiją.

 33,625 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes