Pravažiuoti remontuojamu keliu Darbėnai–Kūlupėnai dabar itin sudėtinga.

Kelio Kūlupėnai-Darbėnai kapitalinio remonto darbai turi baigtis gruodžio vidury. Toks terminas nurodytas tarp Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir bendrovės SIA Bindersiš Latvijos sutartyje.

Keliolika kilometrų – per valandą
Pagal projektą bus suremontuota apie 15 km kelio ir tiltas per Šukupį. Buvęs žvyrkelis taps asfaltuotu keliu.
Dėl besitęsiančių kelio remonto darbų „Švyturio“ redakcijai vairuotojai skundėsi, kad paskutinėmis savaitėmis iš Kūlupėnų į Darbėnus tapo ypač sunku pravažiuoti. Keliolikai kilometrų įveikti prireikia net valandos.

Vairuotojų teigimu, įspūdis toks, kad latvių bendrovės darbai sulėtėjo, o geri rudens orai greit baigsis, vėliau teks murkdytis purve.
Pasidomėjus, ar kretingiškių nuogąstavimai dėl tikimybės užsitęsti šio kelio remonto darbams, Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininkas Evaldas Tamariūnas teigė, kad darbų eigą ir grafiką kontroliuoja statinio statybos darbų techninis prižiūrėtojas ir pačios Kelių direkcijos atstovai.

Be statinio statybos techninio prižiūrėtojo žinios nepradedami vykdyti, nevykdomi ir neužbaigiami jokie statybos darbų etapai ir procesai. Darbų eigą ir grafiką taip pat tikrina paskirtasis LAKD projekto vadovas, koordinatorius ir inspektorius pagal kuravimo teritoriją.

Ne visi darbai akivaizdžiai matomi
E. Tamariūnas atkreipė dėmesį, kad akivaizdūs ir akiai matomi tik kai kurie darbai. Pavyzdžiui, asfalto liejimas. O tuo metu, kai vyksta požeminių komunikacijų iškėlimo darbai, pralaidų rekonstravimas ir panašūs, vairuotojams gali atrodyti, kad darbai vyksta vangiai.
LAKD atstovo teigimu, rangovas dirba sparčiai, nes darbų apimtis didelė, o jų atlikimo terminas palyginti trumpas.
Pagal sutartį darbai minėtame ruože turi būti baigti šių metų gruodžio 15 dieną.
Matyt, vėlesniais rudens mėnesiais vairuotojams teks patiems spręsti, ar sukaupus kantrybę lėtai judėti remontuojamu Kūlupėnų-Darbėnų keliu, ar rinktis kitą maršrutą.

 82,977 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes