Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prašo pagalbos – trūksta visų kraujo grupių kraujo.
Grėsmingai išaugo VISŲ kraujo grupių poreikis. Tokią žinią vakar paskelbė Nacionalinis kraujo centras (NKC).

 

“Kintant epidemiologinei situacijai šalyje ir daugėjant užsikrėtimų koronavirusine infekcija skaičiui susiduriame su neeiline situacija, kuomet su turimomis kraujo atsargomis negalime užtikrinti sklandaus šalies gydymo įstaigų darbo. Kraujo poreikis bet kokiu atveju išlieka aktualus ir padidėjęs koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičius mūsų darbo nesustabdo – stengiamės visomis išgalėmis gydymo įstaigoms pristatyti reikiamą kraują. Tačiau tam reikia mūsų visų bendro susitelkimo”, – skelbia NKC.

 

Ir pabrėžia, kad duoti kraujo yra saugu.

NKC padaliniuose ir mobiliose išvykose laikomasi visų saugumo reikalavimų: donorai ir  personalas dėvi nosį ir veidą dengiančias priemones, paviršiai yra kruopščiai dezinfekuojami, taip pat reguliuojami ateinančiųjų duoti kraujo srautai, atvykę donorai turi dezinfekuoti rankas, laikomasi kitų prevencinių priemonių.

“Jei dvejojate, nelikite abejingais ir atvykite! Dabar yra tas metas, kai tik nuo mūsų savanoriško apsisprendimo priklauso daugelio į nelaimę patekusių pacientų gyvybės.
Nepamirškime, kad tik drauge galime sukurti stebuklą – padėti negaluojantiems, kurie šią minutę laukia mūsų pagalbos!” – rašoma NSC pranešime.
 NKC padalinių darbo laikas čia.

Artimiausias mobilias kraujo donorystės akcijas galima matyti svetainėje www.kraujodonoryste.lt  ir programėlėje „Mano kraujas“.

 112,577 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes