SIbusiso Magwaza savo individualiais reidais varė į neviltį „Atmosferos“ gynėjus. ReAl moments nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kretingos “Minija” svečiavosi Mažeikuose, kur rungtynėse LFF 1 lygos rungtynėse dėl 9-14 vietų rezultatu 4:0 nepaliko vilčių vietos “Atmosferos” futbolininkams ir ne tik įsitvirtino 10-oje turnyrinės lentelės vietoje, bet likus dviems turams iki čempionato pabaigos turi realius šansus pakilti dar bent viena pozicija aukščiau.

 

Varžovai buvo aktyvūs tik per pirmąsias minutes
Rungtynės prasidėjo aktyviomis “Atmosferos” atakomis, tačiau ,,minijiečiai” tam buvo puikiai pasiruošę ir atlaikę varžovų spaudimą po truputį perėmė iniciatyvą, kurią netruko paversti įvarčiais.

Po ilgo perdavimo iš aikštės gilumos vienas prieš „Atmosferos“ vartininką išbėgo rezultatyviausias „Minijos“ žaidėjas ir puolimo lyderis Joao Ferreira, bet buvo nugriautas baudos aikštelėje pavėluotai vartus palikusio“mažeikiškių” vartininko Elogie Barnabas.
Prie 11 metrų žymos stojo „kretingiškių“ vidurio saugas Neilas Urba ir pelnė pirmąjį komandos įvartį. Po pasiekto įvarčio „Minija“ dar labiau padidino „apsukas“ ir 30 minutę po puikios kombinacijos ir tikslaus Sibusiso Magwaza perdavimo savąjį įvartį pelnė ir rezultatyvusis J. Ferreira.

 

,,Minija” mėgavosi žaidimu
Nuo pat pirmųjų antrojo kėlinio pradžios „ Minija“ mėgavosi žaidimu ir kontroliavo kamuolį, o varžovai neretai atrodė, kad “kankinasi” ir laukia rungtynių pabaigos.
Savo dominavimą „kretingiškiai“ pavertė tiksliais smūgiais bei pavojingais momentais prie “Atmosferos” vartų, kurių užtektų net kelioms rungtynėms. 58 -ą rungtynių minutę po pakelto kampinio kamuolys patogiai atšoko prie baudos aikštelės stovinčiam „Minijos“ gynėjui Deividui Šiušai, kuris galingu smūgiu nepaliko vilčių „mažeikiškių“ vartininkui ir padidino savo komandos persvarą iki trijų įvarčių.

Paskutinį rungtynių tašką „Minija“ padėjo jau tiksint teisėjo pridėtam laikui, kai „bombą“ iš 25 metrų paleido Dominykas Jakočiūnas, taip įtvirtindamas pergalę rezultatu 4:0.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys, Deividas Šiuša, Gustas Gumbaravičius, Ainis Vilavičius (kapitonas), Klorain Wanda, Simonas Juška, Sibusiso Magwaza, Neilas Urba, Valdas Jašmontas, Dominykas Jakočiūnas, Joao Ferreira.
Po keitimo: Aidas Pipiras, Laurynas Bauža, Lukas Jakumas.

 

Po petraukos – išvyka į Trakus
Po rungtynių su mažeikiškiais pirmenybėse yra paskelbta dviejų savaičių pertrauka ir kitos rungtynės “Minijos” laukia Spalio 18 d. Trakuose prieš Vilniaus “Riterius B”. Šios komandos sudėtį nuspėti yra sudėtinga, nes dažniausiai joje rungtyniauja skirtingas kiekis žaidėjų iš pagrindinės “Riterių” komandos, kuri rungiasi Lietuvos aukščiausioje lygoje.
Pirmoji “Minijos” ir “Riterių B” akistata, vykusi Kretingoje, po puikaus antrojo kėlinio ir keturių įvarčių “fejerverko” pasibaigė “minijiečių” pergale rezultatu 4:0.

Puiki galimybė palikti dar viena pozicija aukščiau
Iki sezono pabaigos likus dviems rungtynėms ,,Minija” savo sąskaitoje turi 18 taškų, rikiuojasi 10-oje turnyrinės lentelės vietoje ir vos dviem taškais atsilieka nuo Vilniaus “Žalgirio B” komandos. Pastaroji dabar išgyvena savotišką žaidybinę krizę, nes per pastaruosius du turus patyrė dvi nesėkmes prieš Vilniaus “BFA” ir Kauno “Žalgirį B”.
Paskutiniame ture Kretingos miesto stadione ir įvyks “Minijos” ir Vilniaus “Žalgirio B” rungtynės. Čia “minijiečiams” bus puiki proga pabandyti atsirevanšuoti už patirtą pralaimėjimą rezultatu 1:3 pirmojoje tarpusavio dvikovoje, vykusioje Vilniuje.
Paskutinės “Minijos” rungtynės šiame sezone įvyks Spalio 25 d. 14 val. Kretingos miesto stadione.

 11,841 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes