Antrojo rinkimų turo išankstiniame balsavime aktyviausiai balsavo kretingiškiai ir palangiškiai.

Antrojo rinkimų į Seimą ture pirmosiomis išankstinio balsavimo  dienomis rinkėjų aktyvumas Mėguvos ir Kuršo rinkimų apygardose fiksuotas didesnis nei pirmajame ture, tačiau ketvirtadienį rinkėjų aktyvumas smarkiai krito. Iš viso išankstinio balsavimo galimybe pasinaudojo beveik perpus mažiau rinkėjų nei prieš dvi savaites.

Iš viso antrojo rinkimų turo išankstiniame balsavime savo balsus už kandidatus į Seimą Mėguvos rinkimų apygardoje atidavė 2 tūkst. 895 rinkėjai, o Kuršo rinkimų apygardoje – 2 tūkst. 742 rinkėjai.

Aktyviausiai Kuršo apygardoje balsavo kretingiškiai Padvarių apylinkėje – 30,79 proc. rinkėjų. Pasyviausiai balsavo Kretingos rajono Kalnalio rinkėjai – tik 0,53 proc.

Pirmajame rinkimų ture Mėguvos rinkimų apygardoje iš anksto balsavo 3 tūkst. 756 rinkėjai, o Kuršo rinkimų apygardoje – 4 tūkst. 588 rinkėjai.

Lyginant Mėguvos apygardos apylinkių aktyvumą aktyviausiai balsavo palangiškiai Aikštės apylinkėje, kurioje iš anksto savo valią rinkimuose išreiškė 17,52 proc. rinkėjų. Pasyviausiai balsavo Kretingos rajono Lazdininkų apylinkė – 1,46 proc.

 11,368 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes