Koronavirusas diagnozuotas šešiems Kretingos socialinių paslaugų centro darbuotojams.

Koronavirusas COVID-19 diagnozuotas šešiems Kretingos socialinių paslaugų centro darbuotojams: pirmas atvejis patvirtintas spalio 20 d., penktadienį patvirtinti dar 5 atvejai.

Iš viso spalio 22 d. atlikti COVID-19 testai 23 centro darbuotojams. Šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas ir nustatinėjami užsikrėtusių asmenų kontaktiniai asmenys.

Nuo spalio 20 d. dalis Socialinių paslaugų centro darbuotojų izoliavosi, dirba nuotoliniu būdu. Taip pat sustabdyta Dienos veiklos tarnybos paslaugos, kurios teikiamos socialinės rizikos šeimų vaikams ir senyvo amžiaus žmonėms.

Pasak Kretingos socialinių paslaugų centro vadovės Danutės Skruibienės, darbuotojai, kurie neturėjo kontakto su užsikrėtusiais COVID-19, ir toliau lankysis bei suteiks integruotą globos ir slaugos pagalbą namuose, laikantis visų būtinų saugos reikalavimų. Tiesa, ši pagalba bus teikiama tik tiems asmenims, kurie yra vieniši ir neturi artimųjų, kurie galėtų jais pasirūpinti.

Socialiniai darbuotojai, kurie lanko socialinės rizikos šeimas, centro vadovės žodžiais, dirba iš namų – susirašinėja su tomis šeimomis, bendrauja telefonais. Į šeimas bus vykstama tik ypatingais atvejais, iškilus rizikai vaikams.

Iš viso Kretingos rajone nustatyti 129 COVID-19 ligos atvejai, iš jų: 64 asmenys pasveikę, 4 mirė, 61 šiuo metu serga.

NVSC ragina: “Jeigu turėjote sąlytį su sergančiu asmeniu, ir jei pasireiškė ligos simptomai (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas), nedelsiant kreipkitės į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808”.

Tiesa, NVSC neperspėja, kad štai taip nedelsiant kreipdamiesi 1808 telefoną maigysite mažų mažiausiai 3 valandas, kaip nutiko vienam Kretingos verslininkui, susirūpinusiam savo įmonės darbuotoju. Kodėl testavimas praktikoje labai smarkiai delsiamas, “Švyturio” žurnalistai pasidomės išsamiau kitą savaitę.

Prašome visų, kurie susidūrė su kliūtimis prisiskambinti 1808, su informacijos stoka, kaip elgtis, kai jums ar jūsų artimam žmogui nustatytas koronavirusas, kurie nesuvokiamai ilgai laukėte žadėto NVSC skambučio, kaip nutiko vienos užsikrėtusios lazdininkietės sutuoktiniui, rašykite redaktorius@svyturiolaikrastis.lt arba skambinkite 8 677 36959.

 12,856 peržiūrų (-a)

80% LikesVS
20% Dislikes