Šiandien jau trečia para, kaip koronavirusu užsikrėtusios Lazdininkų kaimo gyventojos sutuoktinis vis dar laukia skambučio iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC). 

NVSC (o gal tiksliau – jo “motina” Sveikatos apsaugos ministerija) nėra suinteresuotas užkristi kelią koronaviruso plitimui. Nėra suinteresuotas nei koronavirusu užsikrėtusių asmenų bei jų artimųjų ramybe.

Mat pektadienio rytą (7.10 val.) koronavirusą nustačius Ladininkų kaimo gyventojai, iki šiol neatlikti tyrimai nei jos sutuoktiniui, nei jų nepilnamečiam vaikui.

Paklaustas, kaip jaučiasi dėl tokios nežinios jau trečią parą laukdamas NVSC skambučio, telefonu kalbintas vyras atsakė: “Atsiprašau, bet š… Niekam mes neįdomūs, mes niekam nerūpime”.

Vyras pasakė, kad jie nebuvo net informuoti, kokių saugumo priemonių laikytis, niekas vyro neperspėj, kad laukiant tyrimo atlikimo ir rezultatų reiktų izoliuotis ir jam su vaiku.

Sąmoningi Kretingos rajono gyventojai patys apsiprendė laikytis saviizoliacijos. Laimei, kad vyro darbdavys irgi sąmoningas, tad pats jo paprašė neiti į darbą.

Iki penkių parų laukti skambučio iš MVSC užsikrėtusiųjų atrimiesiems tenka laukti visoje Lietuvoje. Skambučio kelias dienas laukia ir žinomas žurnalistas, “Laisvės TV” vedėjas Andrius Tapinas, nors belaukdamas pats savo iniciatyva jau pasidarė tyrimą ir sužinojo, kad yra užsikrėtęs COVID-19.

NVSC šeštadienį pranešė, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 474 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 188 iš jų registruoti Vilniaus, 89 Kauno, 75 Klaipėdos, 54 Šiaulių, 21 Marijampolės, 20 Telšių, 14 Tauragės, 9 Alytaus, 3 Utenos ir 1 Panevėžio apskrityse.

[cec_corona country_code=”LT” flag = “false” active_items = “confirmed, active, recovered, deaths,todayCases”]

 36,197 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes