Koronavirusas.

Šį rytą, 7.10 val. Lazdininkų kaimo gyventojai buvo nustatytas koronavirusas COVID-19, bet jos sutuoktinis visa dar laukia skambučio iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC).

Tiesą sakant, vyras ne tik laukia, bet ir pats bando prisiskambinti 1808. Tris valandas prie telefono prakabėjo ir jo darbdavys (pavardė redakcijai žinoma). O kai pagaliau išgirdo ne autoatsakiklį, bet gyvo žmogaus balsą, šiam buvo paaiškinta, kad jis kito žmogaus tyrimams užregistruoti negali.

Verslininkas norėjo ir pats užsiregistruoti greitiesiems tyrimams, bet jam buvo pasiūlyta kreiptis į NVSC.

“Ir dar pasakė, kad eilė šiems tyrimams nuo 1 iki 5 parų! Kai paklausiau, kodėl jie apskritai neatsiliepia telefonu, man pasakė, kad turi labai dideles apkrovas. Pradėjau kalbėti, kad tegu kreipiasi į savo įmonės administraciją, bet išjungė telefoną net neatsisveikinęs. O mes negalime dirbti, stoja įmonės darbai, nes nežinome, ar yra užsikrėtusių”, – piktinosi kretingiškis.

Straipsnio autorei taip pat nepavyko prisiskambinti nei 1808, nei NVSC Klaipėdos departamento Kretingos skyriaus vedėjai Daliai Jociuvienei, nei Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorei Jolantai Girdvainei, kuri šiandien 13 val. nuotoliniu būdu šaukia Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdį.

Pavyko prisiskambinti tik vienai šios komisijos narei, Civilinės saugos ir Viešosios tvarkos skyriaus vedėjai Rasminai Beniušienei. Tačiau ji paaiškino, kad ne jos kompetencija – asmenų, turėjusių kontaktą su užsikrėtusiuoju, registracija.

“Jei užsikrėtęs asmuo nurodė artimą kontaktą, šis asmuo turi būti užregistruotas NVSC sistemoje ir jam turi paskambinti”, – aiškino R. Beniušienė.

Kol daugybė žmonių gyvena nežinioje ir laukia išganingojo skambučio iš NVSC, “Švyturiui” pavyko telefonu susisiekti su šiuo metu saviizoliacijoje esančia lazdininkiete.

Moteris sakė koronaviruso simptomų nejaučianti ir papasakojo, kokiomis aplinkybėmis jai buvo nustatytas koronavirusas:

“Mano bendradarbės  vienas iš tėvų atsidūrė reanimacijoje, todėl jam buvo atliktas koronaviruso testas. Paaiškėjo, kad serga. Kadangi dukra, mano bendradarbė, jį slaugė, jai irgi buvo atliktas testas. Paaiškėjo, kad ji irgi yra užsikrėtusi. Tuomet patikrino visus bendradarbius. Tyrimą paėmė vakar, per naktį atliko, o šį rytą 7.1 val. man pranešė, kad taip pat esu užsikrėtusi”, – lazdininkietė.

Moteris sakė šį rytą NVSC nurodžiusi apie 10 asmenų, su kuriais turėjusi artimą kontaktą, tarp jų – ir savo sutuoktinį, su kuriuo kartu gyvena. Šis sulaukė vienintelio skambučio – iš savo poliklinikos, kuriuo jam buvo paaiškinta, kad turįs laukti NVSC skambučio.

Laukia iki šiol.

Šiandien NVSC pranešė, kad Kretingos rajoe nustatyta 18 naujų koronaviruso atvejų.

2 asmenys jau pasveiko.

Iš viso šiuo metu yra fiksuojamas 61 COVID-19 sergantis Kretingos rajono gyventojas – kol artimi jų asmenys dar laukia tyrimų eilės.

[cec_corona country_code=”LT” flag = “false” active_items = “confirmed, active, recovered, deaths,todayCases”]

 54,735 peržiūrų (-a)

25% LikesVS
75% Dislikes