2012 m. Žemaitės alėjos ligoninės stotelės vaizdas iš Google vaizdų archyvo prieš gatvės rekonstrukciją ir dabar.

Valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) po geros savaitės atsakė į “Švyturio” klausimą dėl galimybės Kretingos miesto Žemaitės alėjoje priešais ligoninę esančioje autobusų stotelėje pastatyti keleivių laukimo paviljoną.
Spalio 23 d. “Švyturys” straipsnyje “Pritrūko užuojautos keleiviams – pagailėjo stogo stotelei” rašė apie šią autobusų stotelę, kurioje po Žemaitės alėjos rekonstrukcijos buvo pastatytas tik suoliukas. Pašalinus iki gatvės rekonstrukcijos prie stadiono ribos buvusius želdinius, stotelė liko visiškai atvira karštos vasaros saulės spinduliams ar rudens ir žiemos oro negandoms.
LAKD atsakyme teigiama, kad iki šiol niekas nesikreipė dėl paviljono šioje stotelėje įrengimo. Kelių direkcija kas dveji metai sudaranti autobusų stotelių valstybiniuose keliuose įrengimo sąrašus. Tai vieša informacija, prieinama LAKD interneto svetainėje.
„Informacija apie poreikį bus įtraukta į paviljonų įrengimo 2022-2024 m. sąrašą. Paviljonas gali būti įrengtas anksčiau, neatsižvelgus į sudarytą sąrašą, jeigu Kretingos rajono savivaldybė sutiktų prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo savo lėšomis. Šiuo tikslu savivaldybė turėtų kreiptis į VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija su pasiūlymais bendradarbiavimo sutarčiai”, – atsakyme „Švyturiui“ rašo Evaldas Tamariūnas, LAKD Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininkas.

 17,587 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes