Vyriausoji rinkimų komisija šeštadienį patvirtino naujojo Seimo narių sąrašą.

Šeštadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinius Seimo rinkimų rezultatus. Sprendimas dėl 2020 m. spalio 11 d. Seimo rinkimų galutinių rezultatų nustatymo ir paskelbimo buvo priimtas spalio 31 d. vykusio VRK posėdžio metu.

Vadovaujantis Seimo rinkimų įstatymu buvo nuspręsta patvirtinti Seimo rinkimų pakartotinio balsavimo, vykusio š. m. spalio 25 d., rezultatus 68 vienmandatėse rinkimų apygardose ir š. m. spalio 11 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų galutinius rezultatus daugiamandatėje rinkimų apygardoje bei galutines kandidatų į Seimo narius sąrašų eiles.

VRK primena, kad 70 Seimo narių renkama daugiamandatėje apygardoje, o 71 – vienmandatėse, kas iš viso sudaro 141 parlamento narį. Trys parlamentarai vienmandatėse apygardose buvo išrinkti jau per pirmąjį Seimo rinkimų turą.

Daugiausiai mandatų Seime turės Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 50. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 32 mandatus.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir Lietuvos socialdemokratų partija turės po 13 atstovų parlamente.

11 mandatų naujojo Seimo narių sudėtyje priklauso Laisvės partijai. Darbo partija Seime turės 10 atstovų.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga Seime turės po 3 narius.

Lietuvos žaliųjų partija ir Partija „Laisvė ir Teisingumas” parlamente turės po 1 atstovą.

Taip pat naujojoje kadencijoje dirbs 4 Seimo nariai, kurie save išsikėlė patys.

Kretingiškiams naujajame Seime atstovaus “valstiečių” iškeltas Antanas Vinkus (Kuršo apygarda) ir konservatorius Mindaugas Skritulskas (Mėguvos apygarda).

2020-2024 metų kadencijai išrinktų Lietuvos Respublikos Seimo narių sąrašas skelbiamas ČIA.

 17,325 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes