Sekmadienio vakarą vydmantiškiai rinkosi į pirmąsias Šv. Mišias, vykusias jų statomoje bažnyčioje. Roberto Bacevičiaus nuotr. `
Tikriausiai nesuklysime sakydami, kad įspūdingiausiai Visų Šventųjų diena vakar buvo paminėta Vydmantuose. Dar įspūdingiau tai, kad ši bendruomenė net neturi savo bažnyčios, nei kapinių, bet kai žmonių širdys dega, jokių kliūčių jiems nėra.
Štai kaip Vydmantų bažnyčios pamatai atrodė lapkričio 1-osios vakarą, žvelgiant iš dangaus. Mindaugo Stonkaus nuotr.
Sekmadienio vakarą vydmantiškiai susirinko prie Vydmantų Dievo Gailestingumo pamatų, nešini degančiomis žvakutėmis. Daugiau nei 300 žvakių buvo sudėliotos ant bažnyčios pamatų. Tos, kurioms pritrūko vietos (o taip! Ne visos sutilpo!) suformavo taką per žymiąją vydmantiškių pievą link bažnyčios.
“Pats jautriausias Visų Šventųjų – Vėlinių vakaras Vydmantuose. Nors ir vėsu, bet širdys liepsnojo meile Dievui, meile artimui, meile iškeliavusiesiems. Tiesiog stebuklą išgyvenome! O juo labiau aš, pirmą kartą aukodamas Šv. Mišias naujoj bažnyčioj, – sekmadienio vakarą Facebook puslapyje “Vydmantų parapija” įspūdžiais viešai dalijosi klebonas Karolis Petravičius. – Ir nesvarbu, kad bažnyčia dar be sienų, svarbu, kad gyvoji bažnyčia jau stovi”.
Klebonas už stebuklo kūrimą dėkojo Simui Končiui, Virginijui Japertui, Ritai Dajorienei, Vaclovui Ereminui, Mindaugui Stonkui ir Robertui Bacevičiui – už nuotraukas, o labiausiai – Gintautui Igariui už dovanotas žvakes.
Kadangi Mindaugas Stonkus įspūdingą vakarą įamžino dronu, klebonas jį pavadino turinčiu “Dievo akį” ir pašmaikštavo: “Buvome stebimi iš aukščiau visom to žodžio prasmėm”.
Dalindamasis nuotraukomis ir įspūdžiais socialiniuose tinkluose, klebonas K. Petravičius save apibūdino “Iki Dangaus laimingu”.
Šv. Mišios lapkričio 3-7 dienomis Vydmantuose vyks 18.00 val.
Lapkričio 8 d. , kitą sekmadienį, 11.30 val. – iškilmingas Vėlinių Oktavos užbaigimas.
Foto galerijoje – Mindaugo Stonkaus (darytos dronu) ir Roberto Bacevičiaus nuotraukos.

 84,911 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes