Kretingos ligoninėje šiuo metu koronavirusu serga 24 pacientai ir 4 darbuotojai.

Kretingos ligoninėje laikinai iki lapkričio 29 d. stabdomos planinės operacijos. Tokį sprendimą pirmadienį priėmė Kretingos rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija (ESK). Ar paslaugų teikimas liks sustabdytas, jei karantinas bus pratęstas, kosimija svarstys gruodžio pradžioje. 

Užsikrėtę 14 ligoninės darbuotojų

Laikinai stabdyti planines operacijas nuspręsta po to, kai COVID-19 virusas buvo nustatytas dar 7 Kretingos ligoninės darbuotojams. Šiuo metu COVID-19 liga iš viso patvirtinta 14 įstaigos personalo narių, iš kurių 4 – gydytojai.

“Mūsų ligoninę jau galima vadinti kovidine, nes koronavirusu serga daugiau žmonių, nei tikėjomės”, – ESK sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

Šiuo metu Kretingos ligoninėje gydoma beveik 50 pacientų. Iš jų 23 – COVID-19 sergantys rajono gyventojai, dėl vietų trūkumo nebepriimti gydymui į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Įtaria nesilaikius visų saugumo reikalavimų

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl patvirtintų naujų COVID-19 atvejų ligoninėje atlieka epidemiologinį tyrimą. Taip pat testuojami kontaktą su sergančiais turėję ligoninės darbuotojai ir pacientai.

“Manau, kad pastabas ir išvadas jau rytoj (antradienį – red.) pateiksime, – sakė NVSC Klaipėdos departamento Kretingos skyriaus vedėja Dalia Jociuvienė. – Pagrindinė užduotis dabar – pasiekti, kad darbuotojai atsakingai dėvėtų asmens apsaugos priemones. Tikėtina, kad jie prie pacientų eina su apsaugos priemonėmis, bet tikėtina, kad tarpusavyje bendraudami darbutojai būna be apsaugos priemonių, nes skyriuje įvyko didelis infekcijos išplitimas”.

Kretingos ligoninės vyriausiosios gydytojos pavaduotojas Aleksandras Šalavėjus komisijos posėdyje tvirtino, kad visi koronavirusu sergantis pacientai perkelti į “kovidinį” skyrių, vadinamuose švariuose skyriuose jų nėra.

Skubiosios medicinos pagalbos paslaugų teikimas Kretingos ligoninėje nestabdomas.

[cec_corona country_code=”LT” flag = “false” active_items = “confirmed, active, recovered, deaths,todayCases”]

 25,702 peržiūrų (-a)

57% LikesVS
43% Dislikes