Štai šis Kretingos S. Daukanto progimnazijos mokinės Austėjos Kaulickytės piešinys pelnė I vietą.

 

S. Daukanto progimnazijos moksleivės Gabijos Kačinskytės darbas laimėjo III vietą.

Spalis Simono Daukanto progimnazijoje, kaip ir kiekvienais metais, buvo skirtas prisiminti, paminėti ir įprasminti mokinių veiklomis Simono Daukanto, istoriko, rašytojo, švietėjo, atminimą. Nuotoliniu būdu vyko ugdymo dienos ir konkursai.

Norime pasidžiaugti respublikinio 5-6 klasių mokinių kūrybinių darbų konkurso „Daukanto stiprybė – dabarčiai“ rezultatais. Šio konkurso tikslas – skatinti kūrybiškai pažvelgti į istorinius įvykius ir Simono Daukanto asmenybę, formuoti ir perteikti savitą jų vertinimą, ugdyti mokinių kūrybiškumą, originalumą interpretuojant Simono Daukanto kūrybos elementus šiuolaikiškai.

Išrinkti keturi laureatai. I-oji vieta skirta Austėjai Kaulickytei, Kretingos Simono Daukanto progimnazijos mokinei, II-oji vieta – Džiugui Krasauskui, Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos mokiniui, III-oji vieta – Sofijai Zabotkaitei, Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos atstovei, ir III-oji vieta – Gabijai Kačinskytei, Kretingos Simono Daukanto progimnazijos mokinei.
Nominacija už Simono Daukanto portreto įamžinimą skirta Sofijai Pavolytei, Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos mokinei.
Visi laureatai bus apdovanoti Kretingos Simono Daukanto progimnazijos padėkos raštais ir dovanomis.
Darbus vertino ne tik vertinimo komisija, bet ir žiūrovai. Specialiuoju prizu bus apdovanotas vienas iš konkurso laureatų, kurį išrinks balsuodami žiūrovai.

 

 

II-oji vieta – Džiugas Krasauskas “Būdas Žemaičių”, Klaipėdos Adomo Brako Dailės mokykla
(mokytoja Inga Šmitienė).

III-oji vieta – Sofija Zabotkaitė “Sukta mįslė”, Kretingos Marijono Daujoto progimnazija
(mokytoja Onutė Viskontienė).
Nominacija už Simono Daukanto portreto įamžinimą – Sofija Pavolytė “Simonas Daukantas”, Palangos Vlado Jurgučio progimnazija (mokytoja Ramunė Grikštaitė).

Sekite informaciją Simono Daukanto progimnazijos Facebook tinklapyje.

Kretingos Simono Daukanto progimnazijos inf.

 78,415 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes