Puikaus Domininko Matučio pasirodymo pergalei pasiekti neužteko. ReAl moments nuotrauka.

Po beveik mėnesį trukusios priverstinės pertraukos dėl komandoje įsisukusio COVID-19 viruso į Regionų krepšinio lygos kovas sugrįžo „Kretingos” krepšinio klubas. Deja, „kretingiškiams” teko pirmą kartą šiame sezone patirtį pralaimėjimo kartėlį prieš svečius „Biržų” ekipą rezultatu 83-91.

Prireiks laiko sugrįžti į ritmą

Po beveik mėnesio pertraukos vėl Regionų krepšinio lygoje rungtyniavusiems „Kretingos” krepšininkams dvikova prieš „Biržų” krepšinio ekipą nenusisekė. Patirtas pralaimėjimas rezultatu 83-91.

Sunkiai mūsų komandai sekėsi stabdyti vieną iš varžovų komandos lyderių Darių Griškėną, kuris šiose rungtynėse surinko trigubą dublį. Pelnė 16 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Mūsų komandos neišgelbėjo ir puikias rungtynes sužaidęs Dominininkas Matutis, pelnęs 22 taškus ir surinkęs 33 naudingumo balus.

Apibendrindamas rungtynes prieš „Biržų” ekipą, „Kretingos” komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius pripažino, kad dar reiks nemažai laiko, kol vėl pavyks pilnai sugrįžti ir demonstruoti tą žaidimą, kuriuo „kretingiškiai” galėjo didžiuotis iki priverstinės pertraukos.

„Po tokios pertraukos kažko kito  nei daug chaoso ir neteisingų sprendimų buvo sunku ir tikėtis. Varžovai iš „Biržų” – su visa pagarba jiems – tikrai žaidė prastai ir nugalėjo, o mes žaidėme blogiau už varžovus. Priverstinė pertrauka be rungtynių ir treniruočių, kaip rodo žaidimas, mus paveikė stipriai. Ir reiks laiko, kol vėl pavyks sugrįžti ir demonstruoti savąjį žaidimą”, – mintimis dalinosi treneris.

Rungtynėse prieš Biržus” taškus Kretingai” pelnė: Domininkas Matutis – 22, Tadas Maželis – 20, Justas Grikštas – 16, Rytis Zabita – 10, Edgaras Danys – 9, Tadas Budrys ir Arminas Bernardas – po 3, Karolis Opulskis ir Ignas Andriuškevičius taškų nepelnė.

Du krepšininkai prasirgo be simptomų, vienas jautėsi prastai

COVID-19 prasirgo 3 „Kretingos” komandos krepšininkai, dabar jau grįžę į treniruotes.

Du iš jų rimtesnių koronaviruso simptomų nejautė, tik vieną dieną jautėsi nekaip, tačiau į vieną komandos narį virusas kibo rimtai.

„Savijauta tikrai buvo nekokia. Nejaučiau skonio ir buvau praradęs uoslę. Tai būtų dar kaip ir nieko, bet labiausiai vargino tas silpnumo jausmas ir kaulų laužymas. Praktiškai guli lovoje ir geri arbatą. Buvo tikrai nekokia, švelniai tariant, savijauta apie 5 dienas. Vėliau po truputį viskas pagerėjo, o dabar jau viskas tvarkoje ir jaučiuosi sveikas”, – apie tai, kaip jautėsi sirgdamas COVID-19 pasidalino vienas komandos narys, nenorėjęs viešai atskleisti savo pavardės.

Laukia išvyka į Prienus

Šį savaitgalį „Kretingos” komandos laukia išvyka į Prienus ir rungtynės prieš „Prienų” ekipą.

Kalbėdamas apie varžovų ekipą A. Mikaločius akcentavo, kad tai mažai „kretingiškiams” pažįstamas varžovas, apie kurį neturima daug informacijos: „Žinome, kad juos į priekį veda ir visą žaidimą reguliuoja daug metų Lietuvos aukščiausioje lygoje rungtyniavęs Gediminas Maceina. Labai svarbu bus kiek įmanoma pristabdyti šį žaidėją.”

 8,363 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes