22-ejų metų Klaipėdos rajono gyventojas, įtariama, apiplėšė ne vieną kioską Klaipėdos apskrityje.

Lapkričio 17 d., Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai, Gargžduose sulaikė vagystėmis iš kioskų bei parduotuvės Grūšlaukėje įtariamą asmenį.
Pastaruoju metu visoje Klaipėdos apskrityje padažnėjus vagystėms iš kioskų, pareigūnai atlikę daug neviešo pobūdžio tyrimo veiksmų, nustatė galimą įtariamąjį. Ir lapkričio 17 d., apie 8 val. ryte, važiuojantį automobiliu, sulaikė 22-ejų metų niekur oficialiai nedirbantį, ankščiau neteistą Klaipėdos rajono gyventoją, įtariamą įvykdžius ar pasikėsinus įvykdyti, keliolika vagysčių Klaipėdos rajone, Kretingos rajone, Rietave, Plungėje ir Skuode.
Tyrėjai įtaria, jog jaunuolis Kretingos rajone naktį iš spalio 14 į 15 d., sugadinęs judesio daviklį ir išlaužęs duris, pateko į maisto kioską ir pasisavino kasos aparatą. Padaryta žala siekė 565 eurus. Spalio 30 d., turimais duomenimis, pasikėsino įsibrauti į parduotuvę Grūšlaukės kaime. Ten buvo sugadinta skydinė ir bandyta išlaužti duris, tačiau tuokart užmačios nepavyko. Visgi kiosko savininkai skaičiuoja, jog padaryta nuostolių už 300 eurų.
Tą pačią dieną asmuo įtariamas išlaužęs spyną ir įsibrovęs į maisto kioską Gargžduose, išplėšęs kasos aparatą ir padaręs nuostolių už 475 eurus.
Klaipėdos rajono pareigūnai įtaria, jog minimas jaunuolis spalio 22 d. galėjo įsibrauti ir į kioską Karklėje bei pasisavinti kelias skardines gaiviųjų gėrimų, saldumynų bei apie 18 eurų grynais pinigais. Suskaičiavus dėl įsilaužimo sugadinto inventoriaus vertę, žala siekia 330 eurų.
Pareigūnai įtaria, jog asmuo galėjo veikti ne vienas. Neatmetama galimybė, jog įvykdyta ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 20,429 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes