Nuo ateinančio pirmadienio bažnyčiose atnaujinamos viešos pamaldos su žmonėmis.

Kretingos bažnyčia ir vėl tapo koronaviruso židiniu. Ketvirtadienį COVID-19 buvo nustatytas 4 vienuoliams ir 2 vienuolyno darbuotojams.

Koronavirusas diagnozuotas ir vienam vienuolyno darbuotojo šeimos nariui.

Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios parapijos “Facebook” puslapyje paskelbti ir susirgusių vienuolių vardai, kad su jais bendravę parapijiečiai būtų perspėti.

“Rolando, Bernardo, Alvydo ir Pauliaus testai teigiami, tačiau broliai jokių ligos simptomų nejaučia.

Visus, kurie nuo šio sekmadienio turėjote kontaktą, bendravote su broliais, kviečiame stebėti savo sveikatą. „Ramybės Dievas tebūnie su jumis visais“ (Rom 15, 33)”, – rašoma parapijos puslapyje.

Ketvirtadienio vakarą bažnyčia ir vienuolyno celės buvo kruopščiai dezinfekuotos.

Susirgusieji yra saviizoliacijoje ir turės jos laikytis iki pat Kalėdų.

Iki to laiko dalis pamaldų vyks koplyčioje, bažnyčioje mišias laikys vienuoliai iš Klaipėdos.

“Saugotis turime ne tik mes, valdžios atstovai, bet ir Dievo tarnai”, – penktadienio rytą vykusiame Kretingos rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdyje konstatavo tarybos narys Antanas Puodys.

Yra žinoma, kad susirgusieji vienuoliai laikė Šv. Mišias, parapijiečius lankė namuose, todėl Savivaldybės gydytoja Zita Abelkienė prašo gyventojų, turėjusių artimą kontaktą su broliais pranciškonais ir kitais bažnyčios darbuotojais, pasisaugoti patiems ir pasaugoti kitus, pajutus bent menkiausius simptomus izoliuotis, o po 5 dienų būtinai pasidaryti testą.

“Testo nereikia skubėti darytis pirmomis dienomis nuo kontakto, nes žmogus gali sirgti, bet testas to dar neparodys, bus netikslus. Tokių atvejų jau buvo ne vienas”, – paaiškino Z. Abelkienė.

Kretingos vienuolynas nuo koronaviruso jau skaudžiai nukentėjo.

Rugpjūtį nuo COVID-19 sukeltų komplikacijų mirė brolis Arūnas Brazauskas. Manoma, kad jis užsikrėtė virusu, keliaudamas po Čekiją.

[cec_corona country_code=”LT” flag = “false” active_items = “confirmed, active, recovered, deaths,todayCases”]

 26,880 peržiūrų (-a)

83% LikesVS
17% Dislikes