Kretingos parapijos vikaras Arūnas Brazauskas vakar baigė savo viešnagę šioje žemėje ir išėjo į amžinybę.

Vakar mūsų brangus brolis Arūnas Brazauskas OFM baigė savo gyvenimą šioje žemėje. Perėjimas… Liūdime ir viliamės kartu su brolio artimaisiais! “Motina gimdo vaiką, kad šis ateitų iš įsčių į šį pasaulį – įvyksta PERĖJIMAS. Taip mirtis yra PERĖJIMAS iš šio pasaulio į Gyvenimą, Amžinąjį Gyvenimą”. Tokiu įrašu šį į rytą į kretingiškius kreipėsi socialinio tinklo „Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčia“ administratoriai.

Mirusiajam pagarba bus išreikšta sekmadienį bažnyčioje

Parapijiečių labai mylimas 54-erių metų Kretingos parapijos vikaras Arūnas Brazauskas OFM, prieš mėnesį Čekijoje  užsikrėtęs koronavirusu COVID-19, mirė vakar Vilniuje, Santaros klinikose.  

Paskutinėmis vikaro gyvenimo dienomis jo kvėpavimą palaikė dirbtinis plautis ECMO.

Brolio Arūno palaikai Kretingos bažnyčioje bus pastatyti sekmadienį, rugpjūčio 9 d.

Pirmadienį 19.00 val. bus giedami Žemaičių Kalvarijos kalnai.

Antradienį, rugpjūčio 11 d., 11.00 val. bus aukojamos šv. Mišios ir mirusiojo palydėjimas į senąsias Kretingos miesto kapines.

„Budėkime kartu maldoje!“ – kretingiškius ragina bažnyčios dvasininkai.

Buvo itin švelnus nuodėmklausys

Su parapijos klebonu Astijumi Kungiu nepavykus susisiekti, apie brolį Arūną Brazauską prisiminimais dalijosi kunigas Rolandas Taučius.

„Aš su broliu Arūnu kalbėjausi dar prieš išvežant jį į reanimaciją. Man buvo susidaręs įspūdis, kad jis labai ramiai reagavo į  viską, nors ir išgyveno dėl savo ligos. Sakiau jam: „Sugrįši“. Tačiau įvyko staigi komplikacija, plaučių uždegimas“, – apie paskutinius pokalbius su broliu Arūnu pasakojo Rolandas Taučius.

„Brolis Arūnas buvo labai geras nuodėmklausys. Daugelis žmonių rinkdavosi išpažintį atlikti būtent pas jį. Popiežius Pranciškus yra pasakęs, kad klausykla neturi būti kalėjimas, o meilės ir malonės vieta, tad šią malonę ir meilę brolis Arūnas iš tiesų ypatingai skleidė. Turėjo išskirtinai daug kantrybės ir švelnumo. Ir labai mėgo kalnus, buvo keliautojas. Ir turėjo puikų humoro jausmą“, – sakė kunigas Rolandas Taučius.

Prisiminkime pastarųjų kelerių metų akimirkas, kurias parapijiečiai, ir ne tik jie, praleido kartu su broliu Arūnu Brazausku OFM.

Šių metų balandžio 23 d. Šv. Mišios Kretingoje:

2017 m. spalio 29 d. Šv. Mišios Pakutuvėnuose:

Iš brolio Arūno Brazausko biografijos:

  • Arūnas Brazauskas gimė 1966 m. sausio 2 d. Vilkaviškyje Jono ir Magdalenos Brazauskų šeimoje. Užaugo su seserimi Vilma, broliais Jonu ir Žydrūnu.
  • Vidurinę mokyklą baigė 1985 m. Vilkaviškyje.
  • Tais pačiais metais buvo nusiųstas į Kazachstaną privalomajai karinei tarnybai.
  • 1987 m. grįžęs į gimtąjį miestą dirbo šaltkalviu ir vairuotoju autotransporto įmonėje.
  • 1990–1994 m. Arūnas Brazauskas mokėsi Kauno kunigų seminarijoje.
  • Po ketvirto kurso savo pašaukimą vienuoliniam gyvenimui tyrė Solezmo benediktinų vienuolyne Prancūzijoje.
  • 1995 m. atėjo į pranciškonų ordino Lietuvos Šv. Kazimiero viceprovinciją.
  • 1997–1998 m. Arūnas Brazauskas atliko noviciatą La Vernos pranciškonų vienuolyne Toskanos Šv. Pranciškaus Stigmatizuotojo provincijoje Italijoje. Ten davė pirmuosius vienuolinius įžadus.
  • Iki 2002 m. mokėsi Centrinės Italijos Teologijos fakultete Florencijoje ir gyveno Fiesolės konvente.
  • 2003–iųjų rugsėjį Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje davė iškilmingus amžinuosius vienuolinius įžadus.
  • 2004 gruodžio 11 d. vyskupas Paulius Baltakis OFM suteikė Šventimų sakramentą Kennebunko Šv. Antano Paduviečio koplyčioje Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur Arūnas Brazauskas pradėjo atlikti kunigiškąsias pareigas.
  • 2004-2007 m. tarnavo Hamiltono ir Toronto lietuvių parapijose Kanadoje.
  • Prieš 13 metų grįžęs į Lietuvą gyveno Kretingos pranciškonų bendruomenėje, dirbo parapijos vikaru, 2010–2012 m. – Tūbausių parapijos administratoriumi.

Pagerbkime išėjusio pas Viešpatį brolio Arūno Brazausko atminimą, dalindamiesi prisiminimais apie jo patarnavimą kiekvienam iš mūsų, prisimindami, koks jis buvo, būdamas kartu su mumis.

Rašykite komentaruose. Arba brūkštelkite redaktorius@svyturiolaikrastis.lt

Kartais pakanka nusiųsti tik mintį ir žodį – į poilsį ramybėje…

Ir branginkime tuos, kurie dar su mumis.

 19,421 peržiūrų (-a)

96% LikesVS
4% Dislikes
3 thoughts on “Atsisveikiname su švelniausiu Kretingos nuodėmklausiu Arūnu – dalinkimės prisiminimais”
  1. Kruopštus, paslaugus, ir visada pasiruošęs padėti, sustiprinti žodžiu, malda ir dėmesiu. Tikras Pranciškaus Asyžiečio brolis

  2. Visada labai raiškiai ir gražiai pravesdavo pamaldas. Begalo geras nuodėmklausys. Pasižymėjo didžiule ramybe ir kantrybe

  3. Atidus nuodėmklausys. Visada girdėdavo ir reaguodavo į širdies skaudulius. Patardavo. Labai trūks jo žodžio,patarimo ir palaikymo

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE