Raudonų rožių ir alstromerijų puokštė. www.pasauliogeles.lt

Turite artimą žmogų, gimusį šiomis dienomis? Norite jam suteikti daugiau, nei vien skambutį telefonu ar dovanos pakuotę per kurjerį? Nusiųskite jam gėlių! O gal Jūsų brangus žmogus guli ligoninėje? Gėlės – emocijų gama, nuostabi puošmena ir puiki dovana daugeliu atvejų. Ir ypač tinkamų dabar, kai apkabinti brangų žmogų ne visuomet galime. Gėles puikiai tinka dovanoti vestuvių proga, per gimtadienius, mokslo baigimų metu. Todėl labai svarbu žinoti, kaip tinkamai parinkti ir padovanoti gėles, norint išreikšti emocijas tinkamai. Straipsnyje dalinamės naudingais patarimais, kaip įteikti gėles, kad tiek jų gavėjas, tiek Jūs jaustumėtės smagiai ir pakylėtai.

Apsvarstykite progą

Eustomų puokštė su eukaliptu. www.pasauliogeles.lt

Tai pirmasis žingsnis, kurį reikėtų žengti, norint dovanoti gėles. Visuomet derėtų apsvarstyti, kokia proga jos bus teikiamos. Be to, svarbu žinoti, kokias gėles mėgsta gavėjas. Galbūt yra tam tikrų kitų faktorių, kaip alergijos tam tikroms gėlėms ir panašiai. Tai derėtų apsvarstyti, siekiant išvengti nemalonių ar nejaukių situacijų pakilių akimirkų metu.

Kaip įteikti?

Prieš įteikiant gėles reiktų išvynioti iš popieriaus. www.pasauliogeles.lt

Dažniausiai įsigyjamos gėlės yra įvyniojamos į tam skirtą popierių. Šį derėtų nuimti dovanojant gėles. Pasitaiko atvejų, kad gėlių  gavėjas popierių pasiima vėliau iš įtekėjo tam, kad gėlės būtų saugiai pargabenamos namo, jei jos gaunamos kitose vietose, erdvėse. Tad, jei dovanojate gėles ne namuose, vyniojamo popieriaus neskubėkite išmesti, jo gali prireikti.

Jei nusprendėte gėles siųsti su pristatymu į gavėjo namus, rekomenduojama tai daryti iš anksto. Tarkime, jei norite padėkoti ar pasidžiaugti artėjančiu susitikimu, gėles siųskite tą pačią dieną, pirmojoje jos pusėje. Palikite raštelį, ar atviruką puokštėje, kuriame sakote, kad laukiate susitikimo, nekantraujate ir panašiai.

Jei gėles užsakote internetu, Jūsų pageidaujamą tekstą ant atviruko užrašys konsultantas.

Tai atlikti padės tinkamai parinktas gėlių pardavėjas. Jo teikiamų paslaugų sąraše bus gėlių pristatymas Klaipėdoje ir kituose miestuose, papildomų prekių asortimentas (atvirukų ir pan.), tad tinkamai parinktas pardavėjas bus puikus pagalbininkas, norint nustebinti mylimus žmones.

Šiuo, karantino, metu, kai gėlių negalime įteikti patys, labai svarbu pasirinkti tinkamą pardavėją.

Pasirinkimas

Šiame žingsnyje labai svarbu žinoti, kokia proga ir kam gėlės dovanojamos. Pateikiame paprastas gaires, pagal kurias tinkamas gėles parinkti bus vieni juokai:

  • Apsvarstykite gavėjo pomėgius. Atsižvelkite, kokias spalvas mėgsta gavėjas. Taip išvengsite nejaukumo, netyčia padovanoję puokštę ar pavienes gėles, kurių spalvos erzins gavėją. Be to, galbūt jų gavėjas turi tam tikrą konkrečia gėlę ar jų grupę, kurias itin mėgsta. Apsvarstykite ir tai.
  • Gavėjo amžius – svarbu. Floristikos specialistai rekomenduoja atsižvelgti ir į gėlių gavėjo amžiaus grupę. Dažniausiai vyresnio amžiaus žmonėms dovanojamos brandesnių, tamsesnių ar sodresnių spalvų gėles, o jaunimui – šviesesnės, lengvesnės.
  • Prisiminkite kitus faktorius. Jei dovanojama ne taip gerai pažįstamam žmogui, teks pasidomėti, ar nėra tam tikrų alergijų ir pan. Nepaliaujamas čiaudulys tikrai gali aptemdyti svarbią akimirką.

Nusiųskite gėlių ir netekties valandą

Netekties valandą taip pat galite nusiųsti gėlių, geriausia – baltų.

 Pravartu atminti, kad gėles galima dovanoti ne tik pakiliais momentais. Jie gali būti dovanojami ir gulint ligoninėje, ar siekiant išreikšti palaikymą ir užuojautą netekties valandą. Taigi, kaip parinkti ir dovanoti gėles, kai proga nėra linksma ar pakili?

  • Gulintiems ligoninėje parinkite mažesnes puokštes ar kuklesnes pavienes gėles. Atminkite, kad nevertėtų dovanoti intensyviai kvepiančių gėlių. Tai gali sukelti pykinimą, galvos svaigimą ir kitus neigiamus padarinius. Jei negalima aplankyti ligonio asmeniškai, gėles galima perduoti per kitus asmenis: artimuosius ar ligoninės personalą.
  • Teikiant gėles netekties atveju rekomenduojama parinkti baltas gėles, ar kitas, neutralios spalvos jas. Be to, vertėtų nepamiršti, kad įprastai tokiu atveju gėlės teikiamos artimiesiems asmeniškai, šarvojimo vietoje, bet šiuo, karantino, metu nusiųsti gėles per gėlių pardavėją gali būti itin tinkama užuojautos išraiška.

Gėlės – itin universali dovana. Žinant, kaip jas įteikti tinkamai, bus išvengta nesusipratimų, nemalonių situacijų, o jausmai perteikti tinkamai ir parodytas emocinis palaikymas, meilė bei parama.

www.pasauliogeles.lt

 7,011 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes