Dėl karantino per praėjusius metus santuokos ceremoniją nukėlė 6 poros Kretingos rajone. Asociatyvi nuotr.

Praėjusiais metais Kretingos rajone buvo registruotos 236 santuokos. Tai keliomis dešimtimis mažiau nei ankstesniais metais.
Pasak Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir archyvų skyriaus vedėjos Nijolės Katkuvienės, jaunieji, kaip įprasta, santuokoms rinkosi vasaros mėnesius: daugiausia jų užregistruota liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais. Mažiausiai santuokų registruota sausį, kovą ir gruodį. Tokie populiariausi ir nepopuliariausi santuokų mėnesiai kartojasi jau ne vienerius metus.
Kretingos rajone santuokų skaičius per metus svyruoja, tačiau bendra tendencija yra apie 250-270 registracijų. 2019 m. buvo registruotos 264 santuokos, 2018 m. – 271.
N. Katkuvienės nuomone, bendrą santuokų statistiką šiek tiek pakoregavo ir šiemet du kartus skelbtas karantinas.
Praėjusieji 2020-ieji prietaringesnius žmones skatino ieškoti asmeninių laimingų skaičių derinių. To neišvengė ir kai kurios jaunųjų poros, prašydamos registruoti jų santuoką labai konkrečią dieną – būtinai tik 2020-02-20, 2020-02-22 ir 2020-08-08.
Karantino metu santuokos registravime galėjo dalyvauti tik 5 asmenys, neskaitant Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojų. Taip pat nebuvo leidžiama registruoti santuoką jaunavedžių pasirinktoje vietoje. Vedėjos teigimu, žmonės buvo gana sąmoningi ir net neprašė santuokai rinktis neįprastą vietą.
„Kai dar nesitikint pandemijos ir griežtų žmonių tarpusavio bendravimo apribojimų iš anksčiau paskirtas santuokos laikas ir vieta sutapo su karantino laikotarpiu, poros perkėlė registracijos laiką, kai kurios – net į kitus metus“, – pasakojo N. Katkuvienė. Tačiau perkeltų vestuvių nebuvo daug, tik šešios.

DAUGIAU NAUJIENŲ – ČIA. 

 4,125 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes