Štai kaip išsijuosęs darbavosi Vydmantų bendruomenės pirmininko pavaduotojas Marius Šileika. Socialinių tinklų nuotr.

Savaitei baigiantis ir naujai prasidedant kai kuriose seniūnijose vyko talkos. Vydmantiškiai sutvarkė teritoriją aplink Vydmantų prūdą, o vydmantiškiams pasidžiaugus savo darbo rezultatais socialiniuose tinkluose, jų pavyzdžiu pirmadienį pasekė ir darbėniškiai. Žmonės nepabijojo šalto oro ir kibo į darbus.

Įrengs maudyklą
Kaip pasakoja talkos iniciatorius Vydmantų bendruomenės pirmininkas Simas Končius: „Čia norime įrengti maudyklą, o iki šiol čia daug metų buvo nendrynas. Tad nusprendėm apsitvarkyti. Pasidalinau savo Facebook paskyroje kvietimu į talką ir, tiesą pasakius, net nustebau, kad gana nemažai žmonių atsiliepė. Nors ir buvo gana šaltoka, apie minus 18 laipsnių“.
Žmonės į talką atėjo nešini savo dalgiais ir trimeriais. Taigi, talkininkai iškart pasiskirstė: vieni pjovė, kiti rinko ir nešė į krūvas meldus.
Aišku, kaip sako S. Končius, darbas vienkartinis, mat pavasarį meldai vėl greit sužels, bet išvalyti tvekinį vistiek vertėjo.
Praėjusiais metais pavasarį Vydmantų bendruomenė parašė projektą – pasisekė ir gavo maudyklai įrengti 4 800 eurų. Tad išlygino gruntą, pribėrė apie 120 sunkvežimių molio ir grunto.

Atsikračius meldų atsivėrė Darbėnų tvenkinio žieminė panorama. Socialinių tinklų nuotr.

„Nusipirkome šešis masyvius stalus, kad kas nesugalvotų nunešti. Vienas jų sveria apie 400 kg“, – pasakoja S. Končius.
Bendruomenė taip pat įsigijo ir nelengvas betonines šiukšlines.
„Maudyklą planuojame atidaryti šiemet. Dar reikia įrengti persirengimo kabiną ir tualetą. Kaip sakant, kad viskas būtų pagal reikalavimus. Taip pat bus trys laužavietės ir tinklinio aikštelė… Na, kad vydmantiškiaai turėtų kur pasidžiaugti ir smagiai prie vandens pasibūti. Taigi, taip išeina, kad meldų kirtimas buvo dalis ruošimosi maudyklai. Norėjome sutvarkyti prūdo aplinką“, – sako vydmantiškis.

Pasekė vydmantiškių pavyzdžiu
Apie kitą dieną Darbėnuose vykusią talką „Švyturiui“ pasakojo seniūnas Alvydas Poškys.
„Iš tiesų čia buvo ne talka, o aplinkos tvarkymo darbuotojai Alfonsas Malonė ir Renata Mačiulienė darbavosi. Aš pats pamačiau, kaip Vydmantai bendruomeniškai vsusitvarkė. Ir sugalvojau, kad mes irgi galėtume, – atvirauja seniūnas. – Tad netrukus sušnekėjom su ūkvedžiu, ir štai.“
A. Poškio teigimu, Darbėnų tvenkinį ankščiau vien šabakštynai dengė.
„O šiais metais kaip tik įrengtas takas, kad būtų galima pasivaikščioti ir dviračiais bei riedučiais važinėtis po Darbėnų Vytauto Didžiojo parką. Taigi, ir dabar aplinką aplink tvenkinį sutvarkė, tuos nendrynus išpjovė Alfonsas ir Renata“.

Vydmantuose energingai darbavosi ir maži, ir dideli.

Kokioms naujienoms teikiate pirmenybę?

View Results

Loading ... Loading ...

 18,065 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes