Kretingos rajone smurto prieš vaikus pernai buvo mažiau. Asociatyvi nuotr.

Remiantis Socialinės paramos šeimai informacine sistema (SPIS), per 2020 m. Kretingos rajono savivaldybėje buvo gauta beveik perpus daugiau pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus nei prieš metus.
2020 m. gauti 455 pranešimai dėl galimų vaiko teisių pažeidimų, o 2019 m. – 281.
Kretingos rajone pernai atlikti 223 vaikų situacijų vertinimai: iš jų apsaugos poreikis nustatytas 19 vaikų. Iš kurių dėl 6 vaikų kreiptasi į teismą dėl leidimo paimti vaiką iš įstatyminio atstovo. Visi prašymai tenkinti, o 13 vaikų taikyta laikinosios priežiūros priemonė.
Kretingos rajono savivaldybėje daugiausiai nustatyta nesmurtinių vaiko teisių pažeidimų. Dažniausias informacijos apie galimus vaiko teisių pažeidimus šaltinis – policija.
Iš viso per 2020 m. Kretingos rajono savivaldybėje nustatyti 27 galimo smurto prieš vaikus atvejai.
Per praėjusius metus visoje Lietuvoje 36 proc. sumažėjo vaikų laikinosios globos atvejų. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba visoje šalyje pernai gavo daugiau kaip 39 tūkstančius pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus, tai yra, 22 proc. daugiau, nei 2019 m.
Klaipėdos apskrityje iš viso sulaukta 3 946 pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus (2019 m. – 2 288). Daugiausiai Klaipėdos mieste – 1 848 atvejai, mažiausiai Palangos miesto savivaldybėje – 161.
Kaip pastebi vaiko teisių specialistai, dažniausiai būna pažeidžiama vaiko teisė į saugias, tinkamas ir sveikas gyvenimo sąlygas, ypač tie atvejai, kai būna naudojamas bet kurios rūšies smurtas prieš vaikus, teisė būti apsaugotam nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų vartojimo, teisė į mokslą.
Be piktnaudžiavimo psichoaktyviosiomis medžiagomis, karantinas ypač išryškino ir kitą sudėtingą ir itin opią problemą: tėvų bendravimą su vaiku ir tarpusavyje skyrybų metu bei poskyrybiniame gyvenimo etape.
Vienoje Klaipėdos apskrities savivaldybėje nustatytas tik vienas vaiko teisių pažeidimas – Neringoje.

Ar karantiną reikia atlaisvinti?

View Results

Loading ... Loading ...

 7,428 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes