Baltoji pūga. 1985 m. gegužės 21 d. "Švyturys". Jono Šimkaus nuotr. 

2020 m. lapkričio 7 d. mirė Kretingos rajone žinomas ilgametis „Švyturio“ fotografas Jonas Šimkus. Apie netektį jau rašėme, bet daugeliui jį pažinojusių buvusių kolegų, kaimynų ir bičiulių sumaištį kėlė nežinoma laidotuvių data.

Šią savaitę į redakciją paskambino Jono Šimkaus dukra Loreta ir papasakojo, kad netrukus po žinomo fotografo mirties Amžinybėn išėjo ir jo žmona Aldona, praėjus lygiai dvidešimčiai dienų nuo sutuoktinio mirties – lapkričio 27-ąją.

„Išėjo mano mama ir tėtis. Gal būtų buvę lengviau, kad būtų nors vienas likęs… Tačiau dabar yra kaip yra“.

Loreta atskleidžia, kodėl nei mama, nei tėtis iki šiol vis dar nėra palaidoti: „Dėl susiklosčiusios situacijos, dėl koronos mes nežinojome, kaip viskas vyks. Ir laukėme, kol giminės grįš iš užsienio, labiausiai laukiau sesers. Bet galiausiai jau praėjo trys mėnesiai – situacija nesikeičia. Man labai negera, kad tėvai yra nepalaidoti, o urnose laikomos jų namuose. Tad nebelauksime grįžtančių iš užsienio artimųjų ir laidosime šį šeštadienį“.

Jonas Šimkus kartu su žmona Aldona bus laidojami šį šeštadienį, vasario 6 d.

10 val. Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švenčiausiai Mergelei Marijai vyks Mišios, dėl karantino – galimai sutrumpintos.

Po mišių – laidotuvės šalia bažnyčios esančiose senosiose kapinėse.

Loreta kviečia visus norinčius atsisveikinti su Jonu Šimkumi, laikantis karantino nurodymų – dėvint apsaugines kaukes ir laikantis rekomenduojamo atstumo.

„Tikrai prašau ateiti, kas pažinojo mūsų tėtį, susidūrė su juo ar kartu dirbo – pagerbti Joną Šimkų ir atsisveikinti su juo paskutinį kartą“, – sakė Loreta.

Primename „Švyturyje“ skelbtą straipsnį apie Amžinybėj išėjusį Joną Šimkų.

Atsisveikiname su Kretingą fotoaparatu ir vaizdo kamera aprašiusiu Jonu Šimkumi

Ar karantiną reikia atlaisvinti?

View Results

Loading ... Loading ...

 16,302 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes