Šiemet mažesnis finansavimas numatytas Kretingos rajono vietinio ūkio, strateginio planavimo ir investicijų, kultūros bei žemės ūkio programoms. Asociatyvi nuotr.

Šių metų biudžetas keliais šimtais tūkstančiais eurų planuojamas didesnis nei pernykštis – neskaičiuojant pernai gautų „kovidinių“ lėšų. Tačiau pridėjus minimą Vyriausybės paramą, šiųmetis yra beveik 4 mln. eurų mažesnis.

Suplanavo vienuolikai mėnesių
Prognozuojama, kad šiemet Savivaldybės biudžeto pajamas sudarys 46 mln. 516 tūkst.eurų. Pernai buvo numatyta pajamų surinkti 46 mln. 267 tūkst. eurų. Tačiau pernykštis biudžetas padidėjo iš Valstybės biudžeto bei Automobilių kelių direkcijos gavus taip vadinamas „kovidines“ lėšas, kurių dėka patikslintas biudžetas išaugo iki 50 mln. 278 tūkst. eurų.
„Dabar rajono biudžetas planuojamas 3 mln. 762 tūkst. eurų mažesnis, lyginant su patikslintu pernykščiu biudžetu, nes neskaičiuojami galimi „kovidiniai“ pinigai. Ar jie bus skiriami, ar ne, kol kas neaišku. Jei bus skirta papildomų lėšų, biudžetas vėliau gali padidėti“, – „Švyturiui“ sakė Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir biudžeto skyriaus vedėjas Gvidas Jonauskas.
Lyginant šiųmetį biudžetą su pernykščiu, be „kovidinės“ paramos iš Vyriausybės, šiųmetis yra beveik 249 tūkst. eurų didesnis. Tačiau biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams numatytos lėšos planuojamos tik vienuolikai mėnesių.
„Kai bus žinoma, kiek lėšų gausime iš Automobilių kelių direkcijos, galbūt ir šiemet gausime „kovidinių“ pinigų, tada biudžetą reikės tikslinti. Biudžetininkų atlyginimų skaičiavimas taip pat priklauso ir nuo to, kaip pavyks surinkti numatytas pajamas“, – sakė G. Jonauskas.

Seniūnijoms – puse milijono daugiau
Vis dėlto net ir be „kovidinės“ paramos kai kurioms programoms įgyvendinti Kretingos rajono savivaldybė šiemet lėšų skyrė daugiau nei pernai. Seniūnijų programai įgyvendinti planuojama skirti apie pusę milijono eurų daugiau nei pernai – 3 mln. 615 tūkst. eurų, pernai skirta 3 mln. 66 tūkst. eurų.
Taip pat daugiau planuojama skirti ir Sveikatos apsaugos programai finansuoti – 768 tūkst. eurų, pernai skirta 556 tūkst. eurų, Socialinės paramos programai – 74 tūkst. eurų daugiau, Kūno kultūros ir sporto programai – 31 tūkst. eurų daugiau, Architektūros ir teritorijų planavimo programai – 28 tūkst. eurų daugiau nei pernai.
Kaip ir kasmet, didžiausia dalis biudžeto lėšų atiteks Švietimo programai finansuoti – 19 mln. 929 tūkst. eurų. Pernai jai buvo skirta 19 mln. 487 tūkst. eurų.
Strateginio planavimo ir investicijų programai finansuoti planuojama skirti 4 mln. 579 tūkst. eurų, Vietinio ūkio ir turto valdymo programai – 4 mln. 907 tūkst. eurų, Socialinės paramos programai – 4 mln. 666 tūkst. eurų, Bendrajai programai – 4 mln. 127 tūkst. eurų.
46 tūkst. eurų numatyta ir Savivaldybės administracijos skyrių iš senų pastatų perkėlimui į J. Pabrėžos g. 8 bei šio pastato priestatui projektuoti Administracijos reikmėms.

Kultūrą ir žemės ūkį finansuos mažiau
Mažiau nei pernai lėšų numatyta skirti Vietinio ūkio programai – net 2 mln. 582 tūkst. eurų mažiau nei pernai. Taip pat 1 mln. 650 tūkst. eurų mažesnis finansavimas numatytas Strateginio planavimo ir investicijų programai.
Kultūros programos finansavimas sumažintas 598 tūkst. eurų, Žemės ūkio – 21 tūkst. eurų.
Kalbant apie investicijas į infrastruktūrą, daugiausiai ketinama skirti sportui. Vien tik Sporto komplekso statybai planuojama skirti 891 tūkst. eurų. Dar 275 tūkst eurų numatoma skirti sporto aikštynui prie Pranciškonų gimnazijos sutvarkyti bei Simono Daukanto progimnazijos sporto aikštyno techninei dokumentacijai parengti.
Tikimasi, kad šiemet pavyks užbaigti Nakvynės namų statybos darbus. Jiems planuojama skirti 185 tūkst. eurų.
Iš Vietinio ūkio ir turto valdymo programos lėšų numatoma 557 tūkst. eurų skirti vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tvarkyti, pėsčiųjų ir dviračių takams įrengti. Tačiau dar neaišku, kiek jų bus skirta. Suma apskaičiuota atsižvelgiant į praėjusius metus, bet neįskaičiuoti pinigai, kuriuos planuojama gauti iš Kelių plėtros ir priežiūros programos.

Ar norite, kad Kretingos rajono savivadybės tarybos komitetų posėdžiai būtų transliuojami viešai?

View Results

Loading ... Loading ...

 12,221 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes