Kretingos rajono savivaldybė suskaičiavo, kad šiemet nuo sausio 1 d. COVID-19 nustatytas kiek daugiau nei 230 rajono gyventojų, o Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, Kretingos rajone sergančių koronavirusu šiuo metu yra beveik dvigubai daugiau – apie 450. 
“Sekdami Širvintų rajono merės Živilės Pinskuvienės pavyzdžiu, šiandien įdėmiai peržiūrėjome ir Kretingos rajone sergančiųjų koronavirusu oficialius sąrašus, pateikiamus NVSC informacinėje sistemoje. Taigi ką atradome. Sistemoje nurodoma, kad šiuo metu Kretingos rajone serga beveik 450 asmenų. Tačiau tik kiek daugiau nei 230 koronavirusas patvirtintas šiemet, t. y. nuo sausio 1 dienos. Likusiems gi koronavirusas patvirtintas dar praėjusių metų gruodį, lapkritį ar net spalį.  Manau, kad kaip ir Jūs, taip ir aš netikiu, kad visi jie serga iki šiol”, – šįvakare savo Facebook paskyroje parašė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.
Rajono valdža šiandien susisiekė su rajono sveikatos priežiūros įstaigomis, kad šeimos gydytojai patikrintų, ar visi jų pasveikę pacientai yra suvesti į NVSC pasveikusiųjų sistemą.
“Tačiau labiau gilinantis į šią situaciją, ką šiandien man patvirtino ir Živilė Pinskuvienė, aiškėja, kad problema slypi ir giliau, nei tik šeimos gydytojų nesudėtose varnelėse grafoje „pasveiko“. Realu, kad tikslių sergančiųjų skaičių iki šiol nežinome ir dėl iki šiol tarpusavyje vis dar „nesusikalbančių“ skirtingų institucijų skirtingų sistemų. O didžiausias krūvis išsiaiškinant šį sergančiųjų skaičiaus detektyvą ir vėl teks mūsų medikams, – rašo A. Kalnius. – Dėl dalies karantino palengvinimų Vyriausybė spręs atsižvelgdama į situaciją kiekvienoje Savivaldybėje. O vienas iš kriterijų – ne bendras sergančiųjų skaičius, bet susirgusiųjų skaičius Savivaldybėje per paskutiniąsias 14 dienų. Pagal šį kriterijų Kretingos rajonas šiandien užima 27-28 vietas. Tad jau paprašiau specialistų itin įdėmiai peržiūrėti paskutinių 2 savaičių susirgusiųjų sąrašus”.

Ar pasitikite viešai skelbiama Sveikatos apsaugos ministerijos "kovidine" statistika?

View Results

Loading ... Loading ...

 17,062 peržiūrų (-a)

83% LikesVS
17% Dislikes
3 thoughts on “Kretinga suskaičiavo: šiemet COVID-19 susirgo 230, bet sistemoje sergančių – net 450”
  1. Kaip gali egzistuit kaip sergantys nuo praeitų metų,jeigu serga 14 arba 20 dienų,jei sunkesnė forma.Nors testas teigiamas gaki būti ir du mėn,bet tai nereiškua,kad jis serga,nes juk saviizoliacija būna ne ilgiau 14 d.Visą kitą laiką visuras būna neaktyvus,kol išsivalo organizmas,t.y nieko nebeužkrėsi .Todėl ir nereikia balamutinti žmonių,kad pasidarytų pakartotinį covid testą.O reikia atlikti tik antikūnių testą,kuris parodys,kad esi persirgęs.Bet ne anksčiau,kaip po 2 savaičių po to,kai nebebus jokių simptomų.
    Ko gero,ir gaunasi iškraipyta statistika,kad tebeserga,jeigu pakartotinai darėsi covid testus.

  2. Keista, kad kiti rajonai neskaičiuoja realių sergančiųjų, tikriausiai labai paranku nežinoti realios situacijos… panašu, kad čia pasimatys, kokia valdžia kam dirba…

  3. Ponai ir ponios tai jau tapo akivaizdu, jog visą laiką turėjom ne pandemiją, bet PLANDEMIJĄ. P.s. lyg būtų maža pats kovidas19 prilygsta eiliniam gripui ir dažnai su juo supainiojamas. P.p.s.: KUR DINGO SERGANTYS GRIPU?! Mąstykim kritiškai.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE