Štai tiek - 53 - kovidinisi ligoniai dingo iš Kretingos rajono statistikos, perskaičiavus duomenis.

53 – tiek sergančiųjų koronavirusu Kretingos rajone dingo iš oficialios statistikos, kai Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pasekė Širvintų merės Živilės Pinskuvienės pavyzdžiu ir ligonius susiskaičiavo pats.
Ligonius persiskaičiavo ir Palanga. Paaiškėjo, kad kurorte iš 192 statistiškai sergančių beliko 44.
Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui neliko nieko kito, kaip viešai pripažinti, kad merai skaičiuoja gerokai geriau, nei jam pavaldaus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.
Kretinga ėmėsi savarankiškų skaičiavimų šį pirmadienį. Taip paaiškėjo, kad nuo pandemijos pradžios užsikrėtusių koronavirusine infekcija COVID-19 Kretingos rajone yra ne 2217, kaip dar vasario 10 d. skelbė NVSC, o 2164. Tai yra, 53 ligoniais mažiau.
Ir šiuo metu sergančiųjų rajone yra ne virš 400, kaip buvo skelbiama dar savaitės pradžioje, bet nėra nė pusantro šimto. Tai yra, kaip penktadienį skelbė Lietuvos statistikos departamentas, šiandien koronavirusu serga 153 rajono gyventojai.
Su tokia ištaisyta statistika (liežuvis nesiverčia jos vadinti tik patikslinta) Kretingos rajono nuo 18-tos vietos tarp šalies savivaldybių pagal gyventojų sergamumą COVID-19 pakilo iki 12-tos. Pagal šį rodiklį, skaičiuojant paskutines 14 dienų, šimtui tūkstančių rajono gyventojų tenka 145 ligos atvejai.
Gali būti, kad Statistikos departamentas duomenis dar pakoreguos. Mat mirčių skaičių per kelias dienas vis dar tikslino. Tai yra, vasario 11 d. buvo skelbiama, kad iš sergančiųjų koronavirusu Kretingos rajone nuo pandemijos pradžios mirė 107, o vasario 12 d. – jau vienu mažiau, tai yra, 106 gyventojai.
Statistikos departamento duomenimis, mažiau nei pusė iš šių mirusiųjų – 48 – mirė tiesiogiai nuo COVID-19, o likusi dalis sirgo dar ir kitomis ligomis.
Medikų teigimu, įprastai koronavirusu sergama apie tris savaites ir tik retais atvejais – kelis mėnesius. Rajono sveikatos priežiūros įstaigoms sutikslinus duomenis paaiškėjo, kad į Naujus metus Kretingos rajonas įžengė su 13 kovidinių ligonių, o ne su keliais šimtais, kaip kad buvo skelbiama NVSC.
Nuo sausio 1 d. rajone koronavirusu užsikrėtė 230 gyventojų. Ketvirtadienį neužfiksuotas nė vienas naujas užsikrėtimo atvejis, penktadienį – vos keli.

 21,658 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes