Aikštėje netrūko dvikovų dėl kiekvieno kamuolio. Sauliaus Čirbos nuotr.

Kretingos „Kretinga“ krepšinio klubas, rungtyniaujantis Regionų krepšinio lygoje, praėjusį savaitgalį namuose rezultatu 86:79, antrą kartą šiame rezone, įveikė Ukmergės „Olimpo“ ekipą. Sekančią dieną „kretingiškiai“ žaidė išvykos rungtynes Biržuose, kur po dviejų pratęsimų rezultatu 109:106 nusileido vietos „Biržų“ komandai.

Visas rungtynes pirmavo
Varžybų pradžioje savo aikštėje rungtyniavę „Kretingos“ krepšininkai nuo Ukmergės „Olimpo“ ekipos į priekį „pabėgo” 7 taškais. Visą dvikovą „kretingiškiai“ buvo priekyje 6-10 taškų persvara, o pasibaigus rungtynėms rezultatas parodė mūsų ekipos pergalę 86:79.
Apibendrindamas rungtynes „Kretingos“ komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius pabrėžė, kad nors komanda tikrai nesužaidė labai gerų rungtynių, svarbiausia užduotis laimėti – buvo įvykdyta.
„Atrodo kontroliavome rungtynes nuo jų pradžios, tačiau tikrai nežaidėme kokybiško krepšinio. Aišku ir varžovas, palyginus su pirmojo rato dvikova, pasipildęs keletu pajėgių žaidėjų. Svarbiausia šiandien buvo iškovoti pergalę, tą ir padarėme“ – teigė treneris.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Tadas Maželis ir Vytautas Šarakauskas po 15, Justas Grikštas ir Edgaras Danys po 12, Rokas Šimkevičius – 9, Tadas Budrys ir Karolis Opulskis po 8, Kornelijus Stonkus – 5, Rytis Zabita – 2, Domininkas Matutis taškų nepelnė.

Krito po dviejų pratęsimų
Vos už nepilnos paros „Kretingos“ ekipa jau rungtyniavo kitame Lietuvos gale – Biržuose. Ten varžybų pradžia mūsų miesto komandai susiklostė tiesiog „tragiškai“. Jau po pirmojo kėlinuko „Biržų „ atstovai susikrovė didžiulę 17 taškų persvarą. Visgi „kretingiškiai“ visas rungtynes po truputį „tirpdė“ atsilikimą ir rungtynėms besibaigiant jį galutinai išlygino, tad abiems komandoms teko žaisti prątesimą. Pirmosios papildomos penkios minutės vėl nugalėtojo neišaiškino ir teko žaisti antrąjį pratesimą. Čia sėkmė lydėjo aikštės šeimininkus, kurie iškovojo pergalę po dviejų pratęsimų rezultatu 109:106.
Komentuodamas daug jėgų pareikalavusias rungtynes „Biržų“ komandos treneris Žydrūnas Kačinskas teigė, kad išlaikyti rungtynių pradžioje susikurtą persvarą sutrukdė dėl mažos žaidėjų rotacijos pasireiškęs nuovargis.
„Turime papildymų komandos sudėtyje, tačiau dėl traumų šie žaidėjai mums padėti negalėjo, tad rungtynių gale pasijautė nuovargis. Tai manau pagrindinė priežastis, kodėl išbarstėme solidų pranašumą. Džiaugiuosi, kad sėkmė buvo mūsų pusėje ir pavyko iškovoti pergalę prieš „principinius” varžovus, kurie lentelėje rikiuojasi aukščiau už mus“ – džiaugėsi „Biržų“ ekipos strategas.
„Kretingos“ komandos treneris Arimantas Mikaločius buvo nusivylęs rungtynių pradžia, bet pasidžiaugė, kad jo žaidėjai parodė kovingą charakterį ir sugebėjo panaikinti 21 taško persvarą bei sugrįžti į rungtynes.
„Biržuose visada būna specifinės rungtynės. Aikštės šeimininkai čia puikiai pataiko ir žaidžia su didele energija. Mums, būtent rungtynių pradžioje, jos ir pritrūko. Per ilgąją pertrauką rūbinėje rimtai pasikalbėjome ir antroje rungtynių dalyje sužaidėme tikrai užtikrintai. Apmaudu, kad per antrąjį pratęsimą sėkmė ir vėl atsuko mums nugarą.“ – teigė Mikaločius.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Domininkas Matutis – 31, Tadas Budrys – 15, Rytis Zabita ir Rokas Šimkevičius po 14, Edgaras Danys ir Justas Grikštas po 8, Karolis Opulskis – 7, Tadas Maželis – 5, Kornelijus Stonkus – 4.

Namuose rungtyniaus prieš „prieniškius“
Šį savaitgalį Regionų krepšinio lygoje „Kretingos“ ekipos laukia tik vienerios rungtynės. Šeštadienį „kretingiškiai“ namuose priims jau kartą šiame sezone, rezultatu 82:77, įveiktą Prienų „C-BET-KKSC“ komandą.
„Kretingos“ ekipą treniruojančio Arimanto Mikaločiaus teigimu, šiose rungtynėse vėl bus labai svarbu pristabdyti ryškų varžovų lyderį Gediminą Maceiną, kuris pirmosiose tarpusavio rungtynėse pridarė daug problemų.
„Varžovai iš Prienų turi vieną aiškų lyderį Gediminą Maceiną, kuris ne vienerius metus rungtyniavo aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje. Manau svarbiausia bus pristabdyti šį žaidėją kiek įmanoma ir tada galime pasiekti pergalę.“ – svarbiausią akcentą norint laimėti rungtynes išskyrė treneris.
Varžybos prasidės 16 valandą ir vyks bę žiūrovų. Jas tiesiogiai bus galima stebėti BC „Kretinga“ Youtube paskyroje.

 5,398 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes