Povilas Černcekis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis nusprendė pasitraukti iš pareigų. Praėjusį antradienį jis įteikė atsistatydinimo prašymą merui Antanui Kalniui, kuris teiks sprendimo projektą dėl pavaduotojo atleidimo Tarybai.
Ankstesnių kadencijų Tarybos nariai nematė geresnio Administracijos direktoriaus pavaduotojo, nei buvo P. Černeckis. Tačiau praėjusų metų pabaigoje susiformavusi naujoji valdančioji dauguma, iš naujo dalindamasi valdžios kėdes, nusitaikė ir į pavaduotojo kėdę. Ja labiausiai susidomėjo valdančiosios koalicijos partneriais tapę socialdemokratai.
Pasitraukus P. Černeckiui, užimti Administracijos direktoriaus postą tikriausiai bus siūloma užimti dabar Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotoja dirbančiai Violetai Turauskaitei. Bent jau jos kandidatūrą anksčiau siūlė socialdemokratai.
Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas, turintis siūlyti kandidatą į administracijos direktoriaus pareigas, „Švyturiui“ sakė, jog tai valdančiosios daugumos prerogatyva, todėl kas užims pavaduotojo kėdę, kol kas pasakyti negali.
Valdančiosios daugumos atstovas Dovydas Bajoras „Švyturiui“ patvirtino, jog užimti Administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę bus siūloma V.Turauskaitės kandidatūra, kuriai turės pritarti Savivaldybės taryba.
Susisiekti su P. Černeckiu ir paprašyti pakomentuoti savo sprendimą žurnalistams nepavyko. Pavaduotojas neatsiliepė į telefono skambučius.

 5,057 peržiūrų (-a)

14% LikesVS
86% Dislikes