Salantų centre stovinčio pastato, kuriame įsikūrusios miesto bei Imbarės seniūnijų administracijos, fasadas remonto nematė daugiau kaip tris dešimtmečius.

Vis gražėjantys Salantai atnaujinto miesto seniūnijos, kuriame įsikūrusi ir Imbarės seniūnijos administracija, pastato šiemet dar neišvys – fasadui remontuoti numatomi 100 tūkst. eurų įrašyti į Strateginį planą, tačiau rajono biudžete jie atsiras galbūt tik kitais metais. Tokia žinia privertė prabilti ir tylenį Tarybos narį Stasį Kaniavą.
Iki šiol apsilankius Salantuose dėmesį traukdavo pačiame miesto centre riogsantis kažkada buvusio restorano pastatas. Mat jis atrodė kur kas blogiau nei Salantų miesto seniūnijos sienos. Tačiau pernai jį įsigijo UAB „Grūstė“ ir pradėjo sparčiai remontuoti. Jau šiandien pastatas pasikeitė neatpažįstamai. Šiemet turėtų duris atverti ir nauja parduotuvė.Todėl dabar Salantų svečių akys vis labiau krypsta į skurdžiai atrodančias seniūnijos pastato sienas.
Pasak Salantų miesto seniūno Kazimiero Galdiko, jau daug metų pradedant formuoti rajono biudžetus į seniūnijos poreikių sąrašą įrašomas ir seniūnijos pastato fasado remontas. Deja, pinigų vis neatsiranda.
„Pastatas pastatytas 1959-aisiais. Jame buvo įsikųręs tuometinis komunistų partijos rajono komitetas, vykdomasis komitetas. Vėliau, panaikinus Salantų rajoną, – internatinė mokykla. Paskutinįkart, atrodo, fasadas buvo remontuotas tada, kai čia veikė mokykla. Nuo 1993-iųjų jame įsikūrė seniūnijos darbuotojai“, – pasakojo K.Galdikas.
Anot seniūno K.Galdiko, prieš 8 ar 9 metus uždengta nauja stogo danga, pakeisti lietvamzdžiai, tačiau fasadui pinigų neatsirado.
„Manau, kad 100 tūkst. eurų užtektų. Apšiltinti pastatą, kaip dabar daug kur daroma, būtų neįmanoma, nes jo architektūra yra išskirtinė. Tai bene vienintelis, bent jau mūsų rajone, toks pastatas, nors į kokių nors saugomų statinių sąrašus neįrašytas. Vis dėlto iš naujo jį nutinkuoti labai reikia“, – sakė seniūnas.
Pasidžiaugti bent tuo, kad seniūnijos pastato fasado remontas įrašytas į Strateginį planą. Tuo pasirūpino Tarybos narys Stasys Kaniava, karštai įrodinėjęs ir buvusiai valdančiajai daugumai, ir dabartinei, jog atnaujinti Salantų centre esantį statinį būtina.
„Remontuojamas Kūlupėnų seniūnijos administracinis pastatas, bus remontuojamas ir Darbėnų seniūnijos pastatas. O Salantai taip ir lieka „už borto“. Negi neįmanoma surasti to 100 tūkst. eurų ir reikalo sutvarkyti? Kalbama, kad lėšos už privatizuotus Savivaldybės administracijai priklausančius pastatus turėtų likti seniūnijose. Keista, kad iki šiol jų nebuvo galima panaudoti ir nutinkuoti Salantų seniūnijos pastato sienų“, – prabilo įprastai tylus S.Kaniava.
Savivaldybės mero pavaduotojas Dangiras Samalius suskubo apkaltinti seniūnus apsileidimu.
„Seniūnai apsileidę. Jei vanduo per sienas teka keletą metų, tai tinkas būtinai nukris“, – tarė žodį D.Samalius.
Salantų miesto bei Imbarės seniūnijų pastato fasado remontas į Strateginį planą įrašytas pasiūlius Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkui Dovydui Bajorui.
„Nei pernai, nei užpernai salantiškių balso niekas neišgirdo. Šiųmetis rajono biudžetas problemų irgi nestokoja, tačiau bent jau pasistengti, kad kitąmet biudžete būtų numatyti pinigai fasado remontui, reikia“, – tikino kolegas D.Bajoras.

 21,339 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes