Jau antri metai iš eilės vasaris Kretingos rajone pažymimas mirtina avarija: šiemet dėl slidžios kelio dangos vairuotojas žuvo ties Salantais, pernai – ties Kveciais. Asociatyvi nuotr.

Praėjusį pirmadienį Lietuvos kelių policijos suvestinėje užfiksuotas tragiškas eismo įvykis: netoli Salantų lengvasis automobilis trenkėsi į medį, žuvo jo vairuotojas, tuo metu mašinoje buvo ir du mažamečiai berniukai.

Lemtingas smūgis į obelį
Sekmadienį vakare, po septintos valandos, Kretingos rajono kelyje Salantai–Plateliai–Alsėdžiai tiesiame ruože į dešinę nuo kelio nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Toyota RAV4“. Jį vairavęs 64 metų vyras žuvo. Sužeisti ir į ligoninę paguldyti 2 mažamečiai keleiviai, 6 ir 10 metų berniukai.
Dar viena automobilio keleivė, 64-erių moteris, pirminiais duomenimis, nenukentėjo. Kelių policijos duomenimis, avarijos kaltininkas – apledėjusi kelio danga.
Tragedija įvyko Imbarės seniūnijos teritorijoje. Pirmadienį kalbintas seniūnas Antanas Turauskis apie avariją galėjo pasakyti tik ką girdėjęs iš gyventojų nuogirdų. Jis pats tą kelio atkarpą puikiai žino. Tai – tiesus asfaltuotas kelias, nuo jo atokiau auga medžiai. Nuo kelių sankryžos į Platelius ir Skuodą ir ten stovinčios degalinės, apie 300-400 m važiuojant link Platelių, dešinėje kelio pusėje atokiau auga brandūs beržai, kairėje pusėje – obelys, išlikusios gal nuo senos sodybos. Į vieną tokių obelų sekmadienį vakare ir atsitrenkė „Toyota“.
Seniūnas negalėjo patvirtinti, ar tą vakarą snigo. Neaišku, kodėl toje vietoje galėjo būti slidi kelio danga.

Analogiška tragedija – prieš metus
Beveik prieš metus, taip pat vasario mėnesį, tragiška eismo nelaimė įvyko kelyje tarp Kretingos ir Palangos, ties Kvecių kaimu. Automobiliu rytą į darbą važiavo dvi moterys, dirbančios Palangos savivaldybės administracijoje, ir mažametis berniukas, besimokantis vienoje Palangos mokyklų. Lengvajam automobiliui pradėjus slysti ir atsitrenkus į sunkvežimį, vietoje žuvo prie vairo sėdėjusi Kretingos rajono gyventoja. Avarijoje nukentėjusi kita moteris ir berniukas buvo pristatyti į Klaipėdos miesto ligoninę.
Po sekmadienio nelaimės netoli Salantų ir prisiminus prieš metus įvykusią panašią nelaimę, „Švyturys“ teiravosi Lietuvos kelių policijos apie 2020 m. eismo įvykio tyrimo rezultatus. Įvykį tyrusių Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos pareigūnų duomenimis, avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos ir nepasirinkto saugaus greičio.

Eismo įvykių nemažėja
Kretingos rajone ir 2020 m., ir 2019 m. užregistruota po 30 įskaitinių eismo įvykių. 2020 m. per juos sužeisti 34, 2019 m. – 33 žmonės.
2020 m. rajone eismo įvykiuose žuvusiųjų buvo 4 (du vairuotojai, pėsčiasis ir dviratininkas), 2019 m. – 3 žmonės.
Dažniausia įskaitinių eismo įvykių Kretingos rajone priežastis – nepasirinktas saugus greitis.
Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, visoje Klaipėdos apskrityje 2020 m. registruoti 383 įskaitiniai eismo įvykiai. 2019 m. tokių įvykių buvo 14 daugiau – 397. 2020 m. per juos sužeista 418 žmonių, 2019 m. – 496.
Žuvusiųjų statistika apskrities teritorijoje taip pat nepaguodžianti: 2020 m. eismo įvykiuose žuvo 23, 2019 m. – 19 žmonių.

 9,336 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes