Žvejyba žiemą. Asociatyvi nuotr.

43-ejų metų kretingiškio namuose pareigūnai rado nelegalių prekybos įrankių ir per mas sužvejotas lydekas.
Sulaukę informacijos, kad Kretingoje gali būti laikomi nelegalūs žvejybos įrankiai, kretingiškio namuose, ūkinėse patalpose, pareigūnai rado 21 statomą tinklą, kuriuos laikyti yra draudžiama. Taip pat rado ir dvi lydekas, kurias žvejoti draudžiama, nes jos neatitinka įstatymų numatyto dydžio – yra per mažos.
Nedrausmingam žvejui surašytas administracinio nusižengimo protokolas (pagal LR ANK 291 str. 6 d.) – paskirta 480 eurų bauda, paimti tinklai, vyras turės atlyginti ir gamtai padarytą žalą.
Pareigūnai patikrino ir 57 Klaipėdoje, Malkų įlankoje, ant ledo žvejojusius žvejus. 11 iš jų įspėti dėl šiukšlinimo, arba dėl to, kad neturėjo privalomų smaigų ar nebuvo įsigiję žvejo bilieto. Du, 29-erių ir 52-ejų metų vyrai pažvejoti buvo atvažiavę iš Mažeikių rajono, vienas – 33-ejų metų amžiaus – iš Akmenės rajono. Jiems surašyti protokolai dėl karantino reikalavimų pažeidimo (pagal LR ANK 45 str. 4 d.) ir skirtos baudos – po 250 eurų.
Pažeidimai nustatyti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnams kartu su Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistais vykdant patikrą, kaip žvejai laikosi žvejybos ir karantino reikalavimų.

 95,671 peržiūrų (-a)

33% LikesVS
67% Dislikes