Laukdami, kol STT paskelbs daugiau duomenų apie vakar sulaikytus sveikatos priežiūros įstaigų bei medicinine įranga prekiaujančių įmonių vadovus, tarp kurių – ir kretingiškis Virginijus Domarkas, apžvelkime praėjusių metų korupcijos žemėlapį.
Spaudos konferencija dėl vakar sulaikytų apie 20 įtariamųjų dėl korupcijos viešuosiuose pirkimuose, vyks šiandien 11 val.
Kretingos rajono meras Antanas Kalnius kol kas situacijos nekomentuoja – laukia, kol STT pateiks daugiau duomenų.
Su “Švyturiu” pasikalbėti žadėjo po spaudos konferencijos – juolab kad Savivaldybė taip pat pirko medicininės įrangos iš V. Domarko vadovaujamos įmonės “Limeta”.
Ar Kretingos ligoninė, kuriai atiteko pavasarį nupirkti 2 plaučių ventiliacijos aparatai, irgi pateko į STT akiratį, STT komunikacijos vadovė Renata Keblienė šį rytą “Švyturiui” negalėjo atsakyti. Pasiūlė palaukti spaudos konferencijos.
Taigi, kol laukiame, apžvelkime STT sukurtą praėjusių metų žemėlapį ir šiek tiek vasario pabaigoje paskelbtos informacijos:
Per pastaruosius 12 mėn. kyšį davusių gyventojų dalis yra mažiausia nuo stebėsenos pradžios – 9 proc. Nuo 2014 m. kyšininkavimo patirtis sumažėjo 2,7 karto (2014 m. – 24 proc.). Kyšį davusių verslo įmonių dalis 2020 m. siekė 4 proc., valstybės tarnautojų – 1 proc.
Korupciją, kaip labai rimtai problemai valstybėje tarp kitų problemų, gyventojai skiria penktą vietą.
15 proc. įmonių vadovų mano, kad korupcija yra kliūtis verslui.
Pusė gyventojų (50 proc.), 2 iš trijų įmonių vadovų (66 proc.) ir dauguma valstybės tarnautojų (88 proc.) žino, kur galėtų pranešti apie korupciją.
Tačiau tik vienas iš 5 gyventojų (19 proc.), vienas iš 4 įmonių vadovų (28 proc.) ir kas antras valstybės tarnautojas (53 proc.) nurodė, kad apie korupciją praneštų.

Kaip manote, ar Virginijus Domarkas bus pripažintas kaltu korupcijos byloje?

View Results

Loading ... Loading ...

 13,309 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes