Rytoj kretingiškiai ir Kretingos rajono gyventojai buriasi į Kovo 11-ajai skirtas Patriotiškas automobilių važiuotines. Daugelyje Lietuvos miestų vykstantį renginį perkelti ir į Kretingą mintis kilo Laurai Šlepavičienei.
“Į Kretingą esu atsikėlusi iš Plungės, tad nuolat seku ir Plungės naujienas. Pamačiau, kad plungiškiai organizuoja važiuotines, tad nusprendžiau, kad būtų gražu jas surengti ir Kretingoje , – “Švyturiui” pasakojo moteris. – Pasidalinus žinia socialiniuose tinkluose paaiškėjo, kad norinčių yra, bet nėra, kas organizuotų. Taip su dar viena kretingiške, Egle Lūžiene, ir ėmėmės organizuoti”.
Idėjos iniciatorė pabrėžia, kad važiuotinės nėra skirtos politikai.
“Ir svarbiausia! Tai ne politinis renginys ir su jokiomis politinėmis jėgomis nėra ir neturi būti siejamas! Tai šventinis Kovo -osios minėjimas šių dienų sąlygomis!” – tokiu įrašu socilainiuose tinkluose pasidalijo organizatorės.
Važiuotinių pradžia – 14 val. iš Rotušės a. Kretingoje.
“Iš miesto pajudėsime 30-40 km per valandą greičiu, kelyje važiuosime apie 60 km greičiu. Tad į aikštę planuojame sugrįžti apie 16 val.” – sakė L. Šlepavičienė.
Iš Kretingos automobilių kolona pajudės link Vydmantų, toliau – link Žibininkų, Darbėnų, Grūšlaukės, Salantų, Kūlupėnų ir atgal į Rotušės aikštę.
“Planavome užsukti ir į Karteną, bet kadangi tikimės nemažai automobilių, ten būtų buvę sunku apsisukti, – aiškina kretingiškė. – Važiuodami trumpam stabtelti ketiname tik Salantuose. Jei važiuotinių metu žmonėms prireiks sustoti, paskui automobilis turi prisijungti porie kolonos eilės gale”.
Taigi, glausta informacija apie rytojaus važiuotines:
🗓 Data: Kovo 11-oji
⏰ Laikas: 14 val.
🗺 Vieta: Kretinga, Rotušės aikštė
Kaip tai vyks?! Viskas labai paprasta:
✅ iki 14 val. su automobiliais atvykstame į rotušės aikštę Kretingoje. Parkuojamės tvarkingai, nesudarydami kliūčių kitiems.
✅ automobilius pasipuošiame didelėmis ir mažomis Lietuvos trispalvėmis, Vyčio, Gediminaičių stulpų bei kitomis istorinėmis mūsų valstybės vėliavomis.
*Partijų vėliavos ar kita simbolika yra nepageidaujama.
✅ visi vieningai, laikydamiesi Kelių eismo taisyklių, lėtesniu greičiu važiuojame nurodytu maršrutu: Pajudam iš Rotušės aikštės link Vydmantų, neskubėdami, nelėkdami. Toliau: Žibininkai – Darbėnai – Grūšlaukė – Salantai – Kūlupėnai – ir atgal į Kretingą.
Bendraujam per
https://t.me/joinchat/J9MN-uBDnSE3MTA8
Parsisiųskite programėlę, jei neturite.
✅ ‼️S V A R B U‼️ Laikomės tos dienos galiojančių karantino reikalavimų, nesibūriuojame, nelipame iš automobilių. Automobiliuose – važiuoti po du žmones. Jeigu daugiau – tik tos pačios šeimos nariai.
Tik nuo Jūsų priklauso, ar ši graži šventė bus ir Kretingoje!
Susiburkime vieningam ir patriotiškam automobilių, papuoštų didelėmis Lietuvos valstybės vėliavomis, paradui! 🇱🇹
Ir Kovo 11-ąją vienu metu (14-16 val.) pravažiuokime Kretingos gatvėmis kartu su visos Lietuvos Važiuotinių dalyviais!
Įsivaizduokite tą vaizdą visoje Lietuvoje, visuose miestuose ir miesteliuose. Ir Jūs – to dalis! 🚗🛻🇱🇹🇱🇹✨Ir svarbiausia! Tai ne politinis renginys ir su jokiomis politinėmis jėgomis nėra ir neturi būti siejamas!
Tai šventinis Kovo 11-osios minėjimas šių dienų sąlygomis!Renginio iniciatoriai: VšĮ “Patriotiški Lietuviai”
Organizatoriai: VšĮ “Patriotiški Lietuviai” ir patriotiški visuomenininkai.

 22,021 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes