Kartu jau septintus metus labdaros valgykloje dirbančios Vita Petrauskaitė (iš kairės) ir Danutė Mikulskienė kasdien išverda mažiausiai 125 litrus košės, kurios išsinešti į namus ateina daugiau nei 50 kretingiškių.

Šiandien yra ta diena, kai galime paaukoti bent vieną vienintelį eurą Kretingos pranciškonų vienuolyne veikiančiai labdaros valgyklai “Rūpestėlis”. Tai padaryti galima bet kada, idealu  reguliariai kartą per mėnesį, bet šiandien yra ypatinga proga! Kovo  13 d. sukanka lygiai 105-eri metai, kai labdaros valgykla buvo atidaryta prie vienuolyno.   

Nors valgykla per tuos daugiau nei 100 metų veikė su pertraukomis, bet pastaruosius 27-erius metus maisto stokojančius parapijiečius valgykla maitina nepertraukiamai! Kitos tokios pastoviai veikiančios tiek metų labdaros valgyklos Lietuvoje nėra.

Kaip “Švyturiui” sakė “Rūpestėlio” direktorė Akvilė Virbalienė, pastaruoju metu kasdien valgykla pamaitina apie 56 gyventojus. Karantino metu maistas yra vežiojamas į namus.

“Tad mums labiausiai trūksta lėšų vienkartiniams indams”, – sakė A. Virbalienė.

Taip pat trūksta lėšų kurui, vežiojant maistą.

Po 1 eurą pervesti į vienuolyno sąskaitą tikrai galime kiekvienas! Mes tai jau padarėme! Ar Jums atrodo, jog Jūsų auka per menka? Šį straipsnį perskaitys mažų mažiausiai tūkstantis skatytojų. Jei kiekvienas skirs po eurą, paaukosime visą tūkstantį!

Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švenčiausiai Mergelei Marijai parapija savo puslapyje  dalijasi ištrauka iš apaštalo Pauliaus  laiško Korinto bažnyčiai: “Kiekvienas tegul aukoja, kaip yra širdyje nutaręs, ne gailėdamas ar verčiamas, nes Dievas myli linksmą davėją” (2 Kor 9,7).

Tad taip ir aukokime – su džiugesiu širdyje:

Gavėjas: Kretingos Apreiškimo vienuolynas.

Sąsk. nr.: LT044010041800032317, Luminor bankas

Paskirtis: “Auka maisto išvežiojimui” arba “Auka maistui”.

O ar smalsu, po kiek litrų košės kasdien išverda jau septintus metus labdaros valgykloje dirbančios Vita Petrauskienė ir Danutė Mikulskienė? O po kiek kepalų duonos kasdien suraiko?

Tad prisiminkime prieš metus mūsų publikuotą straipsnį

Karantino metu nemokamai maitinama daugiau kretingiškių

 66,512 peržiūrų (-a)

95% LikesVS
5% Dislikes