Šią savaitę „Miniją” papildė dar du legionieriai – vidurio gynėjas iš Uzbekistano Solibekas Karimovas ir puolėjas iš Italijos Hamedas Sako. FK „Minija” nuotr.

landą mūsų miesto dirbtinės dangos stadione rungtynėmis prieš Kazlų Rūdos „Šilo“ komandą Kretingos „Minijos“ futbolo klubas pradeda naująjį LFF 1 lygos sezoną. Ekipa išsaugojo didžiąją dalį sudėties, bet turi ir naujų veidų.

Pavyko išsaugoti komandos „branduolį“
Naująjį sezoną „minijiečiai“ pasitinka išsaugoję praktiškai visus pagrindinius žaidėjus, kurie gynė komandos garbę ir praėjusiame sezone.
Komandoje toliau rungtyniaus visą praėjusį sezoną bę keitimų rungtyniavęs vartininkas Eimantas Brezgys, gynėjai Gustas Gumbaravičius, Deividas Šiuša, Ainis Vilavičius, Lukas Jakumas saugai Neilas Urba ir Simonas Juška, Aidas Pipiras, Laurynas Bauža, Dominykas Jakočiūnas ir Mantas Elzbergas.
Po ilgos pertraukos į komandą sugrįžo 31 metų saugas iš Salantų Germanas Vaniuchinas, iš studijų užsienyje – vartininkas Robertas Kazbaris.
Po sunkios kelio traumos atsigauti baigiantis treniruotis jau pradėjo dar vienas gabus jaunas, „kretingiškis“ Vilius Kazlauskas.
Savo šanso debiutuoti mūsų miesto futbolo komandoje sanšo turėtų sulaukti ir jauni Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai Lukas Gujis, Edvinas Girčys ir Domantas Barkauskas.
Skambiausiu tarpsezonio „Minijos“ ekipos papildymu būtų galima laikyti 23 metų vidurio gynėją iš Klaipėdos Ričardą Šveikauską, kuris praėjusiame sezone rungtyniavo Lietuvos aukščiausios futbolo lygos Vilniaus „Riterių“ ekipoje ir buvo gan tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas.

Pasipildė trimis legionieriais
Šiame sezone “Minijos“ komandoje rungtyniaujant nebeišvysime rezultatyviausio praėjusio sezono „minijiečių“ puolėjo iš Portugalijos Joao Ferreiros, tai pat gynėjo iš Kamerūno Kloraino Windows bei saugų Sibusiso Magwaza iš Pietų Afrikos Respublikos. Sudėtyje vietos nebeliko ir tris sezonus komandai atstovavusiam Antonui Solovyevui iš Rusijos.
Jų vietą vietą užims trys nauji „legionieriai“: 23-ejų metų amžiaus vidurio gynėjas iš Uzbekistano Solibekas Karimovas, 22-metis puolėjas iš Italijos Hamedas Sako ir universalus atakuojantis 23-ejų žaidėjas iš Japonijos Shogo Osawa.
Pokyčiai trenerių štabe
„Minijos“ komanda turės ir naująjį kapitoną. Juo žaidėjai ir trenerių personalas išsirinko jau ketvirtą sezoną komandai atstovaujantį vidurio gynėją Ainį Vilavičių. „Minijiečiai“ turės ir vicekapitonus – Eimantas Brezgys ir Germanas Vaniuchinas.
Pokyčių yra ir trenerių štabe. Komandoje nebeišvysime trenerio asistento Arvydo Balsevičiaus, kuris nusprendė didesnį dėmesį skirti jaunųjų futbolininkų ugdymui. Naujuoju vyriausiojo trenerio Gvido Juškos asistentu paskirtas Martynas Viluckas, kuris bus atsakingas ir už darbą su klubo vartininkais.

Startas prieš „Šilą“
Jau šiandien 14 valandą Kretingos miesto dirbtinės dangos stadione „Minija“ pradeda kovas naujajame 1 lygos sezone. Varžovas – po 5 metų pertraukos į lygą grįžtantis Kazlų Rūdos „Šilas“. Šią ekipą treniruoją patyręs ir ne vieną aukščiausios Lietuvos futbolo lygos ekipą ankščiau į pergalęs vedęs futbolo strategas Gedeminas Jarmalavičius.
Šios komandos sudėtyje netrūksta ir tituluotų bei patyrusių futbolo veteranų, iš kurių būtų galima išskirti puolėją Ričardą Beniušį, gynėjus Darių Isodą ir Audrių Račkų bei saugą Andrių Broką.
Dėl vyriausybės nurodymų rungtynės vyks be žiūrovų. Tiesioginę rungtynių transliaciją bus galima stebėti “Minijos” Facebook paskyroje.

 11,939 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes