Nors pagreitį įgaunančiame LFF Pirmos lygos čempionate jau sužaisti trys turai, tik prieš kelias dienas turnyre nebeliko sezono nepradėjusių dalyvių. Paskutinės pirmenybėse startavo Vilniaus „Žalgiris B“ ir Gargždų „Bangos B“ komandos, iškart nuskynusios savo taškų derlių. Pirmos lygos 3-asis turas tapo pirmuoju, kuriame buvo sužaistos visos suplanuotos rungtynės. Iki šiol varžybų grafikus koregavo pandemija ir rinktinių stovyklos. Tarp turo laimingųjų pateko Kretingos “Minija”, Plungės „Babrungas“, „Panevėžys B“ ir Vilniaus „Žalgiris B“, iškovoję savo pirmąsias pergales.

Dovana. Geriau vėliau, bet triukšmingai, nei anksčiau, bet vangiai. Regis, tokia taktika vadovavosi Vilniaus „Žalgiris B“ ir Gargždų „Bangos B“ komandos, paskutinės įšokusios į senokai pajudėjusį traukinį.

Didžiausią netikėtumą pateikė gargždiškiai. Nors pergalės nepasiekė, žemaičiai įsirašė itin vertingą tašką. Jie svečiuose nuliūdino (1:1) vienus pirmenybių favoritų „Šiaulius“. Ryškiai dominavę aikštės šeimininkai susikūrė gausybę progų įmušti, tačiau jas niekais vertė netiksli realizacija ir „Bangos B“ vartininkas Kornelijus Smilginis.

Netrukus 22-ąjį gimtadienį švęsiantis vaikinas sau dovaną, matyt, įteikė iš anksto, antrojo kėlinio viduryje atremdamas 11 m baudinį. O jo kolega Gustas Baliutavičius 82-ąją min. nesugraibė iš labai toli smūgiuoto kamuolio, o tuo pasinaudojęs Ignas Venckus išvedė svečius į priekį. Šeimininkus jau per teisėjo pridėtą laiką išgelbėjo gynėjas Algis Jankauskas.

„Favoritai ant popieriaus yra viena, o aikštėje – visai kas kitą“, – pripažino šiauliečių strategas Mindaugas Čepas.

„Su tokiu charakteriu mes esame pavyzdys visiems. Aišku, galėjome džiaugtis dar labiau, jei ne tas pabaigoje praleistas įvartis“, – gražiai lietuviškai pakomentavo „Bangą B“ treniruojantis Davidas Afonso. Šis portugalas, prieš keletą metų išrinktas geriausiu Lietuvos moterų futbolo lygos vairininku, įrodinėja, kad geras specialistas gali vienodai sėkmingai vadovauti tiek moterų, tiek vyrų komandoms.

Margučiai. Nežinia, ar sočios Velykos, ar kitos priežastys lėmė Kazlų Rūdos „Šilo“ nesėkmę (1:3) Panevėžyje. Antrą Velykų dieną į Aukštaitiją atvykę suvalkiečiai atrodė pernelyg atlaidūs savo oponentams ir apsiribojo tik vienu įvarčiu – antrojo kėlinio pradžioje pasižymėjo Ričardas Beniušis. O Panevėžio jaunimas atsakė net trimis rezultatyviais smūgiais ir pratęsė pergalingą toną, kurį uždavė pagrindinė komanda, Velykų savaitgalį iškovojusi LFF Supertaurę.

Tą pačią dieną kaip ir suvalkiečiai rungtyniavę Vilniaus „Žalgiris B“ ir Vilniaus „Riterių B“ talentai, matyt, išvakarėse suvalgė mažiau margučių, bet bent jau energijos jaunimas turėjo per akis. Jų akistatoje atkakli kova vyko iki pat finalinio švilpuko, o paskutinis įvartis buvo pasiektas jau septintą teisėjo pridėtą minutę. Būtent tokiu metu Ugnius Tulaba įtvirtino žalgiriečių pergalę (3:1), nors po „Riterių B“ atstovo Juozo Lubo kirčio 58-ąją min. rezultatas dar buvo lygus.

Scenarijai. Šiauliečių, turinčių 7 taškus, kluptelėjimu pasinaudojo „Jonava“, su 9 taškais tapusi vienvalde turnyro lydere. Po dviejų pergalių minimaliu skirtumu jonaviečiai nusprendė nebetampyti likimo už ūsų. Šįsyk jų jėgą pajuto Klaipėdos „Neptūnas“.

Tiesa, uostamiesčio ekipa išvykoje įsigudrino netgi pirmauti – 4-ąją min. pasižymėjo puolėjas Jonas Bičkus. Tai tik supykdė šeimininkus. J.Bičkaus kolega Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinėje Džiugas Raudonius realizavo du 11 m baudinius, Marius Ganusauskas tiek pat kartų įmušė žaidybinėse situacijose, o 18-metis Arnas Spyčius pridėjo dar vieną taiklų smūgį. Po mačo švieslentėje sužibęs užrašas 5:1 privertė plačiai nusišypsoti „Jonavos“ trenerį Eisviną Utyrą, o „Neptūno“ vairininkui Kęstučiui Ivaškevičiui suteikė daug peno apmąstymams.

3-ajame ture nesnaudė ir Mažeikių „Atmosfera“. Pernai netoli lygos dugno (12-oje pozicijoje iš 14-os) finišavusi Mažeikių komanda šiemet kvėpuoja į nugarą (7 taškai) lyderiams. Tiesa, žemaičiai tik po dramatiškos atomazgos savo aikštėje 2:1 palaužė aršiai pasipriešinusius „Kauno Žalgirio“ dublerius. Šeimininkams 3 taškus 94-ąją min. išplėšė 16-metis saugas Domantas Šluta.

Vos viena pergale ir laipteliu turnyro lentelėje nuo lyderių trejeto atsilieka Plungės „Babrungas“. Vis tvirčiau lygoje besijaučiantis naujokas namuose 1:0 palaužė Marijampolės „Sūduvos B“ kolektyvą. Tokiu pat rezultatu Kretingos „Minija“ išvykoje pranoko Vilniaus BFA ekipą.

Ugnius Montvilas

 

 25,492 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes