Generalinis komisaras Renatas Požėla. Aisto Mendeikos nuotr.

Šiandien Kretingoje apsilankęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, lydimas pavaduotojo Sauliaus Tamulevičiaus, Klaipėdos apskrities policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo bei jo pavaduotojo Ramūno Šideikio, susitiko su Kretingos rajono savivaldybės vadovais ir aptarė galimybes pastatyti naują policijos komisariato pastatą, kuriame gyventojams būtų patogiau išspręsti savo problemas, o pareigūnams – konfortiškiau saugoti piliečių ramybę.

„Naujo policijos komisariato pastato statybos Kretingoje žengia dar tik pirmuosius žingsnius. Su rajono vadovais aptarėme, kurioje vietoje jis galėtų atsirasti. Tačiau galutinio sprendimo dar nėra, analizuosime gautus pasiūlymus ir vėliau nuspręsime, kuris variantas mums labiau tiktų“, – sakė generalinis komisaras R. Požėla.

Naujajam policijos komisariato pastatui statyti pasiūlytos penkios galimos vietos: keturi suformuoti sklypai yra Klaipėdos gatvėje ir vienas – VšĮ „Kretingos technologijos ir verslo mokykla“ teritorijoje.

Pasak generalinio komisaro R. Požėlos,  du nauji komisariatų pastatai jau pastatyti Vilniuje, netrukus ketinama pradėti eksploatuoti pastatą Kaune, taip pat planuojamos statybos Panevėžyje bei Šiauliuose.

Kretingoje policijos komisariato pastatą ketinama statyti tik šalies biudžeto lėšomis. Kituose miestuose komisariatai statomi viešos ir privačios partnerystės būdu.

„Apie 1000 kvadratinių metrų pastato Kretingoje statyba gali kainuoti apie 1 mln. 100 tūkst. eurų. Jame bus daug patogiau ir gyventojams, ir pareigūnams. Manau, kad ir rajono gyventojai, ir pareigūnai nusipelno geresnių darbo bei aptarnavimo sąlygų. Dabartinis komisariato pastatas yra labai didelis, jį sunku išlaikyti. Visas pastatas priklauso policijai. Pastačius naują komisariatą, jis pereitų į Turto banko dispoziciją ir, tikriausiai, būtų parduotas“, – sakė R.Požėla.

Tačiau naujajame Kretingos policijos komisariato pastate pareigūnų daugiau neatsiras. Pasak generalinio komisaro R.Požėlos, sugrąžinti kai kurias policijos funkcijas į rajonų komisariatus neplanuojama.

Savivaldybės mero Antano Kalniaus nuomone, idėja pastatyti Kretingoje naują policijos komisariato pastatą yra puiki. Jis tikisi, kad vieta, kur dabar įsikūręs komisariatas, ateityje taps kur kas gražesnė.

„Pastačius naująjį policijos komisariatą, senąjį galėtų įsigyti verslininkai ir jį sutvarkyti. Juk nelabai gražiai dabar atrodo Vytauto gatvėje stovintys policijos automobiliai“, – sakė A.Kalnius.

Pasak Kretingos policijos komisariato viršininko Arūno Pužausko, naujo, šiuolaikio pastato pareigūnams tikrai reikia.

„Dabartinis pastatas nepritaikytas visoms policijos reikmėms. Jis ir per didelis, sunku išlaikyti, reikalauja didelio remonto, taip pat trūksta vietos dešimčiai policijos automobilių“, – sakė A.Pužauskas.

Be naujajame pastate numatomų įrengti darbo kabinetų, čia planuojama ir sporto salė, persirengimo kambariai pareigūnams, o sulaikytiesiems – laikino sulaikymo patalpos.

Visas komisariato statybos procesas, anot R. Požėlos, gali užtrukti 3-5 metus.

 8,744 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes