„Aš kaifuoju nuo gyvenimo!“ – sako Aliona Piagaj. Asmeninio archyvo nuotr.

Šeimos verslo idėja tapo kone geriausiu atradimu Alionos Piagaj šeimos gyvenime. Kartu su dukra Natali per pirmąją pandemijos bangą įkūrusi desertų įmonę “La Farine” Aliona atvira – jai šis netikėtas nuotykis tapo geriausia gyvenimo dovana, suteikusia pilnatvės jausmą. Juk savo pomėgiu gaminti gali nudžiuginti ir kitus! Su ja šiandien ir kalbamės apie tai, kaip kurti verslą, regis, labai netinkamu metu ir teisingai pasirinkti gyvenimo kelią, klausant savo širdies.

Kaip gimė Jūsų meilė konditerijai?

– Iš karto turiu prisipažinti, kad meilės virtuvei niekada nejaučiau, tačiau visada turėjau, turiu ir, manau, visad turėsiu meilę grožiui. Visi mano gyvenimo užsiėmimai vienaip ar kitaip susiję su grožiu. Aš ir pati mėgstu visad būti pasitempusi bei kitus puošti. Dauguma mano draugų dažnokai pasako man: „Niekada nepatikėtume, jog tu – ir virtuvė“… Į tai aš nuolat atsakau su šypsena: „Aš ir menas“.

– O kaip kilo mintis kurti konditerijos veiklą?

– Šis klausimas mane pačią labai domina. Svarbu tai, kad aš pati niekada neieškojau šio užsiėmimo –  veikiau tai jis pats mane atrado. Vieną dieną stebėjau “Instagramą” ir nuoširdžiai žavėdamasi moterimis, kurios kūrė tokius grožius ir stebuklus, galvojau, kaip nuostabu būtų ir pačiai taip mokėti – eidama į svečius galėčiau neštis lauktuvių, vaišinčiau savo draugus, artimuosius ir mylimuosius. Ir mano noras pradėjo pildytis. Nutariau eiti mokytis, kad įgyčiau būtinųjų žinių ir įgūdžių, tačiau pradžia nebuvo lengva ir niekas nesigavo. Aš iškepiau milijoną nesėkmingų partijų skanėstų, galvojau, gal man niekada ir nepavyks. Manyje tarytum vyko kova. Protas sakė:  „Tikrai nepavyks“, o širdis švelniai šnabždėjo: „Pabandyk dar kartą“. Negaliu apsakyti, kaip aš džiaugiausi kiekvienu savo, kad ir mažyčiu pasiekimu! Pardavusi pirmą savo sėkmingą gaminį, iškart sulaukiau tokio nuostabaus atsako, man dėkojo, džiaugėsi ir gyrė… Ir aš pajutau – tai mano kelias!

– Kas Jums yra saldumynai?

– Mano desertai – ne vien saldumynai. Tai tarytum meilės žinutė, kurį grįžta man šimteriopai –  tiek finansine prasme, tiek ir dėkingumo gausa. Mano desertas – tai asmeninė žinutė iš širdies į širdį. Pamenu,  viena dukra nutarė pasveikinti mamą gimimo dienos proga. Aš jos išklausinėjau, kaip mamytė ją vadino vaikystėje. Šiais žodžiais ir papuošiau makarunsus. Neįmanoma aprašyti mamos jausmų, kai ji sulaukė tokios dovanos! Jos kartu tarytum sugrįžo į tuos laikus, nežiūrint to, kad dukra buvo už 500 km nuo nuo mamos.

O vienas jaunuolis šokoladinės širdelės viduje paslėpė sužadėtuvių žiedą ir, padovanojęs ją, pasiūlė savo mylimajai tekėti. Į širdelę galime įdėti bet kokią užsakovo sukurtą, jam svarbią žinutę.

Pildydamos Mamos dienos progai skirtas dėžutes su dukra mes verkėme. Vyrai, moterys, vaikai, sveikindami savo mamas, patikėjo mums rašyti šias meilės žinutes savo artimiausiam gyvenimo žmogui. Kiek meilės ir šilumos buvo sudėta į tuos žodžius savo mamoms, o mes buvome šios meilės tarpininkės!

– Jūsų nuomone, ar kiekvienas gali išmokti gaminti?

– Aš manau, kad išmokti galima ką tik nori. Svarbu tik iš tikrųjų to siekti. Yra kai kas svarbesnio –  kaifuoti nuo to, ką tu darai. Viena mano reikšmingiausių gyvenimo mokytojų Aida Krupskienė, mums besišnekučiuojant, pasakė labai reikšmingus, ilgam įstrigusius žodžius: „Aš kaifuoju nuo gyvenimo“. Šie žodžiai stipriai surezonavo su visa mano esybe, nes tik aš esu savo gyvenimo ir laimės kūrėja. Ir aš ne vien išgirdau, bet išjaučiau, suvokiau – „Aš kaifuoju nuo gyvenimo“! Juk mano viduje jau yra visko, ko tik gali reikėti mano laimei, ir visko yra gausiai. Tik tuomet, kai tu jauti savo vidinę jėgą, suvoki savo jausmus ir aiškiai žinai, ko nori, visos svajonės pradeda pildytis neapsakomu greičiu. Tad mano laimės formulė – „Aš kaifuoju nuo gyvenimo, jaučiu savo jėgą, einu ir mokausi!”

– O kas Jums yra skaniausia?

– Iš savo desertų linijos aš pati labiausiai mėgstu makarunsus. Daug kas juos vadina tiesiog sausainukais, tačiau iš tikrųjų tai pyragėlis, kuris neturi nei gramo baltų miltų. Jų puselės yra vadinamos dangteliais, o kremas mano variante yra ganašas. Ganašas – baltas belgiškas šokoladas (CHEBAUT), sumaišytas su grietinėle. Makarunsų įdarų yra tokia begalybė, kad net vardinti pavargtume. Aš asmeniškai manau, jog mano makarunsų sėkmės paslaptis – nors tai net nėra paslaptis – būtent ganašas. Ir net dabar, apie juos pasakodama, jaučiu jų skonį burnoje (juokiasi).

– Ko gero, gamindama kitiems, sulaukiate daug teigiamų emocijų ir pati?

– Vienareikšmiškai – taip! Tai, ką aš duodu žmonėms ir ką aš iš jų gaunu, nė su kuo nepalyginamos teigiamos emocijos! Šiuo metu tai – mažutis šeimos verslas, mes dirbame drauge su dukra. Be abejo, labai padeda tiek mano vyras, tiek žentas. Atskleisiu jums paslaptį – aš turiu tikslą. Tai – kavinė-desertinė-parduotuvė-baras, kur bus galima maloniai praleisti laiką,  paskanauti nuostabių desertų. Ir, žinoma, užsisakyti dovanas savo brangiems, mylimiems žmonėms.

– Jūs su nauju verslu startavote pačiu netinkamiausiu metu – per pirmąją karantino bangą. Ir sėkmingai! Tad kaip teisingai pasirinkti savo gyvenimo kelią?

– Mano nuomone, nėra nieko blogo ieškoti tiek ilgai, kol surasi… Labai svarbu nebijoti bandyti daryti tai, ko išties norite… Klysti… Kaip nuostabu jausti, kad pasiekei brandos daryti tai, kas tau svarbu ir kas patinka, nebarti savęs už nesėkmes, mylėti ir gerbti save. Tik tada tu ne tik surasi savo tikslą, o mylima veikla pati suras tave. Net pačiu netikėčiausiu metu!

Įvairių kepyklėlių iš tiesų netrūksta. Tad kodėl verta apsilankyti apsilankyti būtent pas Jus?

– Pas mus viskas nuostabiai skanu – ir tai labai svarbu. Aš niekada nekeičiu brangių ingridientų į pigesnius. Nuolat seku gamybos technologiją tiek gaminant, tiek saugant produktus. Tačiau ne vien tai svarbu, svarbu ir skonis. Juk ir paprastas Rafaello yra skanu (šypsosi), bet svarbiausia –  mūsų kuriama emociją Jums. Be to, mes turime maisto spausdintuvą, kurio dėka galima išpildyti Jūsų netikėtus norus ir tai suteiks ypatingų emocijų!

Tad, jei norite pamatyti laimės ašaras savo artimųjų akyse, pasipiršti, pradžiuginti, pralinksminti, o gal atsiprašyti, jei norite sukelti bet kokią nuoširdžią emociją, kreipkitės į mus – mes tuo nuoširdžiai pasirūpinsime.

Facebook La Farine Klaipeda. 

Daugiau: Voke 3

 74,438 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes