Biscotti.

Manoma, kad biscotti buvo sukurtas XIV amžiuje Toskanoje, Prato mieste. Šie sausainiai pasižymi migdolų gausa, kurių yra itin daug šiame Italijos regione. Biscotti iš kitų desertų išsiskiria tuo, kad yra kepami netgi du kartus – antrasis kepimas iš sausainio ištraukia drėgmę, padaro jį tvirtą ir, svarbiausia, atsparų pelėsiui. Šiuo desertu Italijoje dažniausiai gardžiuojamasi prie kavos arba valgomi mirkant į kavą.

Biscotti receptu dalijasi vieno prekybos tinklo Lietuvoje konditerijos ekspertas Thierry Lauvray.

Reikės:

½ puodelio augalinio aliejaus

1 puodelis baltojo cukraus

3 ¼ puodeliai miltų

3 kiaušiniai

1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių

1 šaukštas anyžių ekstrakto

Gamyba: pirmiausiai reikėtų iki 190 laipsnių įkaitinti orkaitę bei iškloti skardą kepimo popieriumi. Tuomet į vidutinio dydžio indą supilkite aliejų, sudėkite kiaušinius, cukrų ir anyžių ekstraktą bei viską išplakite, kol gerai susimaišys. Tuomet atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir juos supilkite į gautą kiaušinių ir cukraus mišinį. Išmaišykite tešlą. Tuomet ją padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį išvoliokite į pailgos formos ritinį ir orkaitėje kepkite apie 25–30 min. tol, kol šis gražiai pageltonuos.

Iškeptą tešlą nuimkite nuo skardos ir leiskite jai atvėsti. Kai tešla atvėso – supjaustykite ją į norimo dydžio gabalėlius. Supjaustytus sausainius vėl sudėkite į kepimo skardą ir pakepkite sausainius po 6-10 minučių ant kiekvienos pusės. Pageidaujantys į biscotti tešlą gali įmaišyti ir mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių bei uogų.

 69,740 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes