Techninė problema: autobusams sunku pravažiuoti rekonstruota Bevarde gatve. Aisto Mendeikos nuotr.

Kretingos rajono savivaldybės administracija vis dar ieško priežasčių, dėl kurių būtų galima netęsėti 2019-aisiais gyventojams duoto pažado, jog keleivinių autobusų stotelė iš Savanorių gatvės į Žemaitės alėją perkeliama laikinai – tik iki tol, kol bus užbaigta Bevardės gatvės rekonstrukcija.

Šį pirmadienį įvykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje nuspręsta įpareigoti Savivaldybės administraciją sudaryti specialią komisiją, kuri turėtų išsiaiškinti, ar galima patenkinti Lazdynų, Topolių mikrorajonuose bei aplinkinėse gatvėse gyvenančių kretingiškių pageidavimą sugrąžinti stotelę į Savanorių g.
Prieš dvejus metus perkėlus autobusų stotelę iš Savanorių g. į Žemaitės alėją, prie prekybos centro „Maxima“, irgi atsirado nepatenkintųjų tokiu Savivaldybės administracijos sprendimu. Tačiau tada gyventojams pažadėta, jog rekonstravus Bevardę gatvę, stotelė bus sugrąžinta į ankstesnę vietą.
Rekonstrukcija jau pasibaigė, todėl gyventojai reikalauja iš Administracijos tęsėti savo pažadą. Administracija sulaukė ne vieno gyventojų prašymo stotelę grąžinti į ankstesnę vietą.
Neskubėdama tenkinti kretingiškių prašymo Adminsitracija kaip vieną iš argumentų pateikia ir 2018-aisiais Savanorių g. 42 namo gyventojų Savivaldybei pateiktą prašymą stotelę iš šios gatvės perkelti kitur. Esą anksti ryte prie jų namo sustojantys autobusai kelia triukšmą. Tačiau tada toks prašymas patenkintas nebuvo. Stotelė buvo perkelta tik po metų – ir ne dėl minimo daugiabučio gyventojų pretenzijų, bet dėl prasidėjusios Bevardės g. rekonstrukcijos.
Ir be didelių diskusijų praėjusių metų spalį įvykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje Savivaldybės administracija nutarė stotelės iš Žemaitės alėjos į Savanorių g. nebesugrąžinti, o senojoje jos vietoje leisti parkuoti automobilius. Tokio sprendimo šią savaitę vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje dalyvavęs meras Antanas Kalnius nepaaiškino, tačiau įmonės „Kretingos autobusų parkas“ direktoriui Arvydui Dyburiui pasiūlė peržiūrėti autobusų maršrutus ir grafikus, kad keleiviams būtų patogu važiuoti į Klaipėdą ir Palangą.
A. Dyburio nuomone, autobusų stotelės sugrąžinimas į Savanorių g. įmonei sukeltų šiek tiek sunkumų.
„Bevardės g. plotis yra 3,5 metro, o autobuso plotis – 3,05 metro. Todėl įsukdami į ją ar iš jos išsukdami, autobusai priversti šiek tiek užvažiuoti ant šaligatvio. Bendrovė nėra prieš stotelės grąžinimą į Savanorių g., tačiau reikia įvertinti technines gatvių galimybes“, – sakė A. Dyburys.
Anot A. Dyburio, yra Susisiekimo ministro įsakymas, konkrečiai nusakantis, kokie reikalavimai taikomi gatvėms ir keliams, kuriomis vyksta reguliarus visuomeninio transporto eismas, ir ar jos pritaikytos autobusų eismui. Todėl ir reikalinga speciali komisija, kuri įvertintų situaciją, nes pasikeitė Bevardės g. parametrai.

Ar reikia sugrąžinti autobusų stotelę į Savanorių g.?

View Results

Loading ... Loading ...

 10,011 peržiūrų (-a)

82% LikesVS
18% Dislikes