Smidrai.

Reikės: 400 g įvairių salotų mišinio, poros saujų vynuoginių pomidorų, ryšulėlio smidrų,5 ridikėlių, saujos šviežio baziliko lapelių, 200 g rūkytos žuvies, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3–4 šaukštų rūgpienio arba jogurtinės grietinės.

Smidrus kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje ir palikite atvėsti. Smulkintuvu sugrūskite ridikėlius ir sumaišykite su rūgpieniu ar jogurtine grietine iki vientisos masės – salotų užpilo.

Į dubenį sudėkite salotas, pomidorus, atvėsintus smidrus, gautą ridikėlių tyrę, užpilkite alyvuogių aliejaus ir viską sumaišykite. Pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlių ir bazilikų.

Ūkininkė Jurgita Krištopaitienė

 67,170 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes