Nors gyventojai iniciatyvų projektams pateikė 18 projektų, bet iš tiesų prasminga balsuoti tik už 17. Mat vienam projektui balsų net nereikia – jau žinoma iš anksto, kad jis vistiek bus finansuojamas. 

Kaip “Švyturiui” aiškino idėjos autorė Tarybos narė Vaida Jakumienė, Gyventojų iniciatyvų projektams įgyvendinti Savivaldybė yra numačiusi ne mažiau nei 160 000 iš savarankiškai savivaldos veiklai vykdyti lėšų. Laimėtojais bus paskelbti mažiausiai po 1 projektą iš visų trijų kategorijų: mažos vertės (iki 20 000 eurų) Kretingos mieste, mažos vertės (iki 20 000 eurų) Kretingos rajone ir didelės vertės (iki 200 000 eurų) Kretingos mieste ir rajone.

Kadangi pirmajai kategorijai pateiktas tik vienas projektas – sporto aikštelės apšvietimas prie Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos, neturi konkurentų, iš esmės už jį balsuoti net  nebereikia. Jis tikrai bus finansuojamas. Tą “Švyturiui” patvirtino ir V. Jakumienė. “Taip jau išėjo, kad šioje kategorijoje yra tik vienas”, – sakė politikė.

Minimam projektui įgyvendinti prašoma beveik 20 000 eurų. Taigi, kiti nugalėtojai turėtų išsidalinti bent 140 000 eurų.

Vis dėlto, net jeigu šis projektas ir buvo Jūsų favoritas, nepagailėkite savo balso kitiems. Kiekvienas gyventojas gali atiduoti po 3 balsus kiekvienai kategorijai. Kadangi pirmajai kategorijai pateiktas tik 1 pasiūlymas, vadinasi, šiemet kiekvienas Kretingos rajono gyventojas gali balsuoti iš viso už 7 projektus.

Antroje kategorijoje varžosi 7 projektai: Kretingsodžio, Barzdžių, Darbėnų, Tūbausių, Nasrėnų, Vydmantų ir Pryšmančių.

Trečioje kategorij0je gyventojai renkasi iš dešimties projektų, ketinamų įgyvendinti Vydmantuose, Kūlupėnuose, Darbėnuose, Tūbausiuose, Jokūbave, Padvariuose, Kurmaičiuose ir trys Kretingoje.

Už Gyventojų iniciatyvų projektus balsuoti dar galima iki pat birželio 1 dienos, tad paskubėkite!

Kas gali balsuoti?

Kretingos rajone gyvenamąją vietą deklaravę ne jaunesni nei 16-os metų gyventojai.

Kaip balsuoti?

Internetu – https://balsuok.kretinga.lt/

arba popierine kortele Kretingos rajono savivaldybėje.

Dėl karantino apribojimų prieš atvykstant į Savivaldybę susisiekite tel. 8 620 25 114.

Pateikiame visus gyventojų pasiūlytus projektus su  nuotraukomis ar vizualizacijomis. Daugelis nuotraukų  asociatyvios. Įgyvendintas projektas nebūtinai atrodys taip, kaip nuotraukoje.

I KATEGORIJA

  1. Sporto aikštelės apšvietimas prie Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos – už 19 952 eurus.

Aikštelės prie Jurgio Pabrėžos gimnazijos modernaus, šiuolaikio apšvietimo įrengimas. Numatoma, kad apšviestoje aikštelėje sportuotų ne vien moksleiviai, bet ir kiti rajono gyventojai.

II KATEGORIJA

  1. Vaikų atviros aktyvaus laisvalaikio ir poilsio zonos „Nuostabi vaikystė“ Kretingsodyje – už 19 829 eurus.

Aktyvaus laisvalaikio ir poilsio vaikams zonos, pastatant žaidimų kompleksą su čiuožyklomis, laipynėmis ir kt., įrengimas Sodžiaus g. 30 Kretingsodyje.

 

  1. Jauki laisvalaikio zona visai šeimai Barzdžių kaimo Liepų ir Kalno gatvių sankryžoje – už 10 000 eurų.

Bendruomenės centro teritorijos sutvarkymas, įrengiant poilsio/laisvalaikio zoną su tam reikalinga mažąja architektūra (tualetu, suoliukais, šiukšlinėmis ir kt.) ir viešąją infrastruktūra (sporto treniruokliais ir kt.).

  1. Darbienā – ved če vėsė. Projekto vertė – už 18 548 eurai.

Riboženklių, užrašytų žemaičių tarme, įrengimas Darbėnuose įvažiuojant į miestelį nuo Kretingos pusės ir išvažiuojant iš Darbėnų link Skuodo.

  1. Lauko sporto erdvė Tūbausiuose – už 3379 eurus.

Lauko sporto įrenginių įrengimas Tūbausių kaimo bendruomenei.

  1. Rekreacinė erdvė Nasrėnuose – už 15 730 eurų. 

Maudyklos Nasrėnuose įrengimas, sutvarkant apie 30 m pakrantės, išvalant dumblą, išraunant krūmynus iš vandens, išlyginant 600 kv. m teritoriją ir įrengiant suoliukus, persirengimo kabiną, laužavietę, sūpynes vaikams.

  1. Pontoninis tiltas Vydmantų karjere – už 20 000 eurų.

Pontoninio tilto Vydmantuose įrengimas ir karjero dugno sutvarkymas, vandens telkinį pritaikant maudymuisi.

  1. Atokvėpio ir aktyvaus sporto zona Pryšmančių parke – už 5000 eurų.

Aktyvios sporto zonos praplėtimas, papildant ją lauko treniruokliais, atokvėpio zonos su suoliukais, stovu dviračiams ir elektriniams paspirtukams įrengimas.

Kuris Kretingos rajono gyventojų iniciatyvų projektas iš pateiktų II kategorijai Jums patraukliausias?

View Results

Loading ... Loading ...

Šios apklausos rezultatai NELEMS balsavimo už gyventojų iniciatyvas rezultatų. Jei Jūsų gyvenamoji vieta registruota Kretingos rajone, balsuokite čia – https://balsuok.kretinga.lt/

 

III KATEGORIJA

  1. Projektas “Atsiplėšk nuo kasdienybės” Vydmantuose – už 120 000 eurų.

Vydmantų gimnazijos reikmėms skirto nenaudojamo žemės sklypo Mokyklos g. 4 dalies sutvarkymas, įrengiant riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parką su mažąja architektūra – suoliukais, šiukšlinėmis ir kt.

  1. Kretingos istorija mažojoje architektūroje – už 30 000 eurų.

Istorinius pranciškonų gyvenimo aspektus pristatančios 6 bronzinės skulptūros, skatinančios miesto legendų atsiradimą: žvejojantis vienuolis ant Atgimimo tiltelio Pastauninko parke, nuodėmklausys vienuolis šalia J. K. Chodkevičiaus paminklo, besikalbantis vienuolis ant Akmenos tilto, vienuolis mokytojas šalia M. Daujoto progimnazijos, nuo švedų karių bėgantis vienuolis Pušyno g., norus pildantis vienuolis su pranciškoniška plike Vilniaus g. ties Lurdo grota.

 

  1. Visi – į Kūlupėnus. Projekto vertė – 36 200 eurų.

Krepšinio aikštės dangos, mobilių futbolo vartų, paplūdimio tinklinio aikštės, šuolio į tolį aikštės, rutulio stūmimo sektoriaus įrengimas Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos stadione kartu su suoliukais prie krepšinio, futbolo ir tinklinio aikštelių.

  1. Sūpynės Darbėnų Vytauto Didžiojo parke – 66 465 eurų. 

Šviečiančių ir kitų įvairių tipų sūpynių, iš kurių dvi – pritaikytos judėjimo negalią turintiems asmenims, sūpynių įrengimas.

  1. Bažnyčios gatvės Tūbausiuose apšvietimas – už 34 814 eurų. 

Gyventojų saugumo užtikrinimas, įrengiant gatvės apšvietimą visiškai neapšviestoje Bažnyčios gatvės atkarpoje nuo Užtvankos g.

  1. Kretingos kalnų dviračių parkas – 119 527 eurų.

Kalnų dviračių trasos Kretingoje šalia Jauryklos parko tarp Mėguvos g. ir Akmenos upės įrengimas.

  1. Pėsčiųjų takas Akmenos upės pakrantėje – už 116 000 eurų.

Gyventojų ir turistų rekreacijai, poilsiui ir sportui skirto apie 300 m tako pakrantėje nuo Nidos g. iki Jauryklos parko įrengimas.

  1. Prezidento A. Stulginskio terasa Jokūbave – už 31 000 eurų.

Lauko terasos su stogu bei stumdomomis durimis įrengimas. Perstumdžius duris – galimybė suformuoti sceną, tinkamą muzikiniams, teatro ir kitokiems renginiams, filmų peržiūrai.

  1. Saugus vaikas – saugi šeima. Projekto vertė – 27 155 eurai.

85 m šaligatvio ir automobilių stovėjimo aikštelės Padvariuose prie lopšelio-darželio „Eglutė“ įrengimas.

  1. Kurmaičių kaimo poilsio aikštelė – už 27 000 eurų.

Apšvietimo, lauko treniruoklių, vaikų žaidimų įrenginių įrengimas Akmenos g. aikštelėje Kurmaičiuose.

Kuris III kategorijos Kretingos rajono gyventojų inciatyvų projektas Jums patraukliausias?

View Results

Loading ... Loading ...

Šios apklausos rezultatai NELEMS balsavimo už gyventojų iniciatyvas rezultatų. Jei Jūsų gyvenamoji vieta registruota Kretingos rajone, balsuokite čia – https://balsuok.kretinga.lt/

Terasos stiklinimas – https://www.beremisstiklas.lt/terasos-ir-stogeliai/

 15,487 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes