Renatas Žiubrys žiūrovams žada gerą reginį. Kretingos motobolo klubo nuotr.

Jau šį savaitgalį po beveik dvejus metus trukusios pertraukos Kretingos motodrome vėl griaudės motociklų varikliai. Lietuvos motobolo čempionato atidarymo rungtynėse savo jėgas šeštadienį pasitikrins Kretingos motobolo klubo pirmoji ir antroji komandos. Sekmadienį į aikštę išriedės ir jaunoji mūsų motobolo asų pamaina – pirmą kartą įvyks Lietuvos motobolo jaunimo čempionatas.

Sezonui ruošiasi du mėnesius
Kuo dabar kvėpuoja labiausiai žiūrovų lankoma ir gilias tradicijas Kretingoje turinti sporto šaka, su mumis pasidalino ilgametis Kretingos motobolo komandos žaidėjas ir vyriausiasis treneris Renatas Žiubrys.
Mūsų miesto motobolo klubo atstovai pasiruošimą sezonui pradėjo prieš porą mėnesių ir, komandos trenerio Renato Žiubrio teigimu, yra labai pasiilgę rungtynių. Juk jokios treniruotės neduoda tiek naudos kaip tikros pilno atsidavimo ir koncentracijos reikalaujančios varžybos.
„Pasiruošimas sezonui pagal esamas sąlygos vyko gan sklandžiai ir be didesnių trukdžių. Į pirmąsias pratybas susirinkome paskutinę kovo mėnesio savaitę ir sistemingai ruošėmės du mėnesius. Labai laukiame sezono starto, visgi dėl pandemijos be oficialių rungtynių teko praleisti visą praėjusį sezoną, o „bružinti esfaltą“ ir treniruotis, bet neturėti tikrų kovų labai sunku visiems”, – kalbėjo R. Žiubrys.

Motobolo pasaulyje – vis dar sąstingis
„Europos čempionatas vėl nukeltas, Centrinė motobolo lyga, kurioje varžėsi Lietuvos ir Baltarusijos stipriausi motobolo klubai, taip pat neįvyks. Vienintelė likusi galimybė turėti oficialias rungtynes – Lietuvos motobolo čempionato organizavimas. Mažai galimybių, kad įvyks ir jau, galima sakyti, tradiciniai mūsų motobolo klubo organizuojami tarptautiniai motobolo turnyrai, sukviesdavę į Kretingą pajėgias Baltarusijos, Vokietijos ir Rusijos motobolo ekipas. Tad galima tvirtinti, kad mūsų sporto šaka vis dar išgyvena sąstingį”, – mintimis dalinosi R. Žiubrys.

Komandos branduolys išliko
Kalbėdamas apie kretingiškių komandą, treneris pasidžiaugė, kad jau ne vienerius metus pavyksta ne tik išsaugoti komandos branduolį, bet po truputį užauga ir gabaus jaunimo, kurio pagrindinis tikslas yra laimėti Lietuvos čempionatą.
„Turėti dvi komandas mūsų mieste, manau, yra tikrai nemažas pasiekimas. Šiuo metu turime 12 žaidėjų, kurie atstovaus pirmajai ir antrajai mūsų komandoms. Esame išsaugoję branduolį, kurį sudaro ilgamečiai žaidėjai Raimondas Alseika, Tomas Gudauskas ir Lukas Šimkus. Netrūksta ir gabaus jaunimo, kuris jau priaugo vyrų komandos lygį, – sakė R. Žiubrys. – O tikslas pirmajai komandai yra keliamas tik vienas – laimėti Lietuvos čempionatą.“
„Jau pirmosiose rungtynėse neturėtų trūkti įtampos ir kietos kovos, – teigė pašnekovas. – Abi komandos treniruojasi kartu, net per treniruotes netrūksta kietos kovos ir niekas nenori nusileisti. Dabar tai bus jau tikros oficialios rungtynės, tad, manau, tai tik dar labiau padidins abiejų komandų žaidėjų motyvaciją ir norą įrodyti, kas yra pajėgesnis. Manau, žiūrovų lauks geras reginys,“ – puikią pramogą žada treneris.
Kalbėdamas apie Skuodo „Bartuvos“ ekipą, žaidžiantysis treneris pažymėjo, kad su skuodiškiais visada vyksta bekompromisė ir principinė kova iki paskutinių akimirkų: „Mūsų šalyje esame tik dvi komandos. Ir mūsų susidūrimai visada būna principiniai, kuriais siekiame įrodyti, kad esame stipriausi šalyje. Ne išimtis bus šis čempionatas.“

Pirmą kartą istorijoje – jaunimo čempionatas
Pirmą kartą Lietuvos motobolo istorijoje įvyks ir Lietuvos jaunimo iki 18 metų amžiaus motobolo čempionatas, kuriame irgi varžysis trys komandos. Be dviejų Kretingos motobolo klubo jaunimo komandų čempionate dalyvaus ir Skuodo „Bartuvos“ jaunimas.
„Jaunimui varžybos reikalingos kaip oras. Tik jų pagalba galima tobulėti ir kaupti patirtį bei mokytis iš klaidų. Džiaugiuosi, kad turime galimybę pirmą kartą mūsų šalies motobolo istorijoje organizuoti ir jaunimo čempionatą. Dėl pandemijos ir taip negalime jaunimui suteikti tarptautinių varžybų patirties, belieka pasidžiaugti galimybę pasivaržyti vietinėse pirmenybėse,“ – kalbėjo motobolo klubo treneris.
Pirmajame Lietuvos suaugusiųjų motobolo čempionate šeštadienį, gegužės 29 d., 17 val. susitiks Kretingos motobolo klubo pirmoji ir antroji komandos.
Sekmadienį, gegužės 30 d., 15 val. Lietuvos jaunimo U18 čempionate tarpusavyje susirungs Kretingos motobolo ateitis.
Be kretingiškių Lietuvos motobolo čempionate rungtyniaus ir Skuodo „Bartuvos“ ekipa.
Čempionatas bus vykdomas dviejų ratų sistema, po jų dvi daugiausiai pergalių surinkusios ekipos tarpusavyje dar rungtyniaus didžiajame finale.

Kur nusipirkti bilietus?

  • Sumokėti už bilietus iki penktadienio vakaro galima pavedimu į Kretingos motobolo klubo sąskaitą LT06 7300 0101 4453 5768
  • Mokėjimo paskirtyje būtina nurodyti dalyvausiančių asmenų skaičių ir rungtynių datą!
  • Iš anksto įsigyti bilietai bus išduodami rungtynių dieną kasoje likus 2 valandoms iki renginio.
  • Neišpirkti bilietai bus parduodami prieš rungtynes Kretingos motodromo bilietų kasoje.

Bilietų kainos

Šeštadienio rungtynėms: vaikams iki 14 m., neįgaliesiems, senjorams – 5 Eur, suaugusiems – 10 Eur.

Sekmadienio rungtynėms: vaikams iki 14 m., neįgaliesiems, senjorams – 2 Eur, suaugusiems – 5 Eur.

Į šio savaitgalio vienerias rungtynes bus įleidžiama 300 žiūrovų, galimybių paso nebus reikalaujama.
Keičiantis taisyklėmis bus informuojama atskirai prieš kiekvieną renginį.

 35,203 peržiūrų (-a)

88% LikesVS
12% Dislikes