„Minijos“ gynėjams sunkiai sekėsi stabdyti „Šilo“ atakų lyderį Ričardą Beniušį. Pirmos lygos nuotr.

Kretingos „Minijos“ komanda, rungtyniaujanti LFF 1 lygoje, išvykoje pirmąją sezono dalį užbaigė dvejomis rungtynėmis. Praėjusį šeštadienį mūsų miesto futbolininkai Gargžduose lygiosiomis 2-2 sužaidė su vietos „Bangos B“ ekipa. Vos už trijų dienų kretingiškiai vėl svečiavosi Kazlų Rūdoje, kur po atkaklios ir rezultatyvios kovos, rezultatu 2-3 nusileido „Šilo“ ekipai.

Permainingos rungtynės su laiminga pabaiga
Rungtynės Gargždų miesto stadione prasidėjo visiškai lygiai. Kamuolio kontrolė momentais priklausė tai vienai, tai kitai ekipai. Pirmasis pavojingas momentas, įpusėjus kėliniui, kilo prie „Bangos B“ vartų, kai Deivido Šiušos smūgį nuo vartų linijos atmušė „šeimininkų“ gynėjas. Vis gi už akimirkos „Minijai“ pavyko pasižymėti, kai po Aido Pipiro pakelto kampinio kamuolys patogiai atšoko legionieriui iš Japonijos Shogo Osawai, kuris iš kelių metrų pasiuntė jį į vartų tinklą. Persvara „Kretingos“ ekipa, deja, džiaugėsi neilgai. Po 7 minučių nuo perdavimo, iš dešiniojo aikštės krašto rezultatą išlygino „Bangos B“ puolėjas Ignas Venckus.
Jau pirmąją antrojo kėlinio minutę „Minija“ turėjo puikią progą atstatyti persvarą. Po gražios kombinacijos kamuolys atšoko „kretingiškių” legionieriui iš Nigerijos Princui Odoh, kurio smūgiuotas kamuolys iš baudos aikštelės pataikė į virpstą. Po šio momento „Bangos B“ ekipa perėmė teritorinę persvarą, o „minijiečiai“ savo žaidimą grindė pavojingomis kontraatakomis. Deja, nuo greito išpuolio „kretingiškiams“ nepavyko apsiginti patiems. 69-tą rungtynių minutę, po perdavimo iš aikštės gilumos, vienas prieš „kretingiškių” vartininką Eimantą Brezgį atsidūrė Ignas Venckus ir pelnė savo ir komandai antrąjį tašką.
Praleidę įvartį „minijiečiai“ šiek tiek sutriko, o varžovai toliau kontroliavo kamuolį ir turėjo žaidybinę iniciatyvą.
Vis gi, jau tiksint teisėjo pridėtam laikui, sėkmė atsisuko į „minijiečių“ pusę. Tolimu smūgiu iš 25 metrų tašką mūsų miesto komandai išplėšė puolėjas iš Uzbekistano Boburbekas Farhadovas.
Minijos sudėtis: Eimantas Brezgys (kapitonas), Solibekas Karimovas, Gustas Gumbaravičius, David Kirzneris, Vilius Kazlauskas, Valdas Jašmontas, Mantas Gedutis, Aidas Pipiras, Deividas Šiuša, Shogo Osawa, Princas Odohas. Po keitimo: Boburbekas Farhadovas, Deividas Pipiras.

Pralaimėta lygioje kovoje
Paskutiniąsias LFF 1 lygos pirmosios sezono dalies rungtynes Kazlų Rūdoje aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai „Šilo“ futbolininkai, kurie ilgais perdavimais ieškojo savo puolimo lyderio Ričardo Beniušio. Jau 7-tą rungtynių minutę ši taktika pasiteisino. Po eilinio ilgo perdavimo kamuolys atiteko „Šilo“ puolėjui Ramūnui Mačežinskui, kuris išvedė savo komandą į priekį.
Vos už trijų minučių „Minija“ atstatė lygų rezultatą. Neleistinai baudos aikštelėje buvo nugriautas „minijiečių“ puolėjas Princas Odohas, kuris pats tiksliai realizavo 11 metrų baudinį.
Praleidę įvartį Kazlų Rūdos futbolininkai toliau nekeitė savo taktikos ir ilgais perdavimais „maitino“ savo puolimo lyderį Ričardą Beniušį, kuris numetinėjo kamuolius komandos draugams.
43-čią rungtynių minutę „Šilo“ komanda antrą kartą išsiveržė į priekį. Dešiniajame krašte savo varžovą įveikė Audrius Brokas ir tiksliai kamuolį „pakabino“ Ričardui Beniušiui, kuris smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį.
Antrajame kėlinyje teritorinė persvara visiškai priklausė „Minijai“. Tačiau 56-tą minutę svečiams pavyko realizuoti dar vieną įvartį. Po perdavimo iš aikštės krašto visiškai vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė „minijiečių“ saugas Valdas Jašmontas, taip atstatydamas lygų rezultatą.
Pelnę išlyginamąjį įvartį kretingiškiai ir toliau turėjo teritorinę persvarą, vis gi jos paversti dar vienu įvarčiu nesugebėjo, negana to, patys praleido trečiajį varžovų smūgį. 72-tą minutę, po baudos smūgio, kamuolys patogiai po kojomis nukrito „Šilo“ puolėjui Ramūnui Mačežinskui, kuris savo antruoju įvarčiu trečią kartą išvedė „Šilo” komandą į priekį.
Per likusį rungtynių laiką kretingiškiai bandė „šturmuoti“ varžovų vartus, bet sėkmingai gynęsi Kazlų Rūdos futbolininkai išlaikė pergalingą rezultatą iki pat finalinio teisėjo švilpuko.
Minijos sudėtis: Eimantas Brezgys, Solibekas Karimovas, Gustas Gumbaravičius, David Kirzneris, Vilius Kazlauskas, Valdas Jašmontas, Germanas Vaniuchinas (kapitonas), Said Bance, Deividas Šiuša, Shogo Osawa, Princas Odohas. Po keitimo: Boburbekas Farhadovas, Deividas Pipiras,Mantas Gedutis, Lukas Gujis, Aidas Pipiras.

Pirmenybėse pertrauka
LFF 1 lygoje dabar yra skelbiama trijų savaičių pertauka. Sekančios rungtynės „Minijos“ lauks Liepos 30-tą dieną Vilniuje prieš „Riterių B“ ekipą.
Kol kas po pirmosios sezono dalies „Minijos“ komanda per 13 sužaistų rungtynių yra surinkusi 11 taškų ir užima 11 vietą tarp 14 komandų.

 24,496 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes