Vilgita Idzelytė.

Praėjusią savaitę rajono valdžia į Europos čemionatą išlydėjo kretingiškę rankininkę Vilgitą Idzelytę.

Kretingos sporto mokyklos rankinio treneris Algimantas Pranaitis, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė, rankininkė Vilgita Idzelytė, vicemeras Dangiras Samalius, Kutūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė. Savivaldybės nuotr.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė linkėjo jaunajai sportininkei neįkainojamos patirties, puikaus žaidimo bei tapti autoritetu jaunajai Kretingos sporto mokyklos rankinio auklėtinių kartai. Savivaldybės mero pavaduotojas Dangiras Samalius išsakė lūkestį, kad rajono vadovybė stengsis rasti finansavimo galimybių visoms sporto šakoms, atskleidžiant jaunimo potencialą ir sudarant sąlygas siekti sportinių rezultatų. Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė, kalbindama rankininkę V. Idzelytę, pasidalino linkėjimu, kad baigusi studijas sugrįžtų į Kretingą ir sietų savo ateities veiklas su rankiniu.

Kretingos sporto mokyklos ugdytinė, rankinio trenerio Algimanto Pranaičio auklėtinė 17-metė Vilgita Idzelytė kartu su Kauno rajono sporto mokyklos komanda pavasarį tapo Lietuvos jaunimo U-19 rankinio čempionato nugalėtoja. Ir pusfinalyje, ir finale žaidusi visą rungtynių laiką mergina pelnė po 4 įvarčius ir taip prisidėjo prie komandos, kuriai šiuo metu atstovauja, pergalės.

Į čempionatą Vilgita išvyko liepos 8 d.

Sušvelninus karantiną rankininkė V. Idzelytė dalyvavo stovyklose kaip rinktinės kandidatė ir išvykose į turnyrus – pasirengiant Europos čempionatui, kuris liepos 12–18 dienomis vyks Italijoje. Kretingiškė šalies moterų lygoje atstovauja „CASCADA-HC Garliava SM“ komandai.

Susiję straipsniai:

Geriausių rankininkių iš Kretingos dešimtukas

Kornelija Norvilaitė: „Man visuomet patiko tai, ką darau – tai ir veda į priekį“

 

 18,188 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes