Kretingos rajono savivaldybė parengė rajono Piliečių chartijos projektą ir kviečia gyventojus iki rugpjūčio 13 d. imtinai teikti chartijos teksto tobulinimo pasiūlymus el. paštu jovita.michnioviene@kretinga.lt.

Chartija (gr. chartes  popierius, raštas)  politinis dokumentas, kuriame skelbiami pagrindiniai kurios nors politinės grupuotės ar organizacijos principai.

Chartija rengiama įgyvendinant projektą „Paslaugų teikimo gyventojams kokybės gerinimas Klaipėdos regiono savivaldybėse“, finansuojamą pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 10 prioriteto „Visuomenės poreikius atitinkantis ir pažangus viešasis valdymas“ Nr. 10.1.3-ESFA-R-920 priemonę „Paslaugų ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas savivaldybėse“.Savivaldybė skelbia, kad chartija rengiama, siekiant geresnės Kretingos rajono gyventojų gyvenimo kokybės.

Kretingos rajono savivaldybės piliečių chartijos pirminis tekstas, kuriam patobulinti ir laukiama pasiūlymų:  

Ši chartija yra Kretingos rajono savivaldybės administracijos inicijuota, į gyventojų gyvenimo kokybę orientuota deklaracija, kuria siekiama įgyvendinti vizijos „Kretingos rajonas – vakarų Lietuvos gerovės kraštas, kuriame darniai sąveikauja vietos bendruomenė ir gamta“ prioritetus:

1) Kretingos rajono konkurencingumo, patrauklumo ir žinomumo didinimas;

2) Tvarus, tolygus ir efektyvus Kretingos rajono vystymas. 

Esminis chartijos tikslas – išgirsti Kretingos rajono gyventojus, didinti jų pasitenkinimą aptarnavimo kokybe bei pasitikėjimą vietos savivalda.

Vertybės ir principai, kurių laikomės

Mes, Kretingos rajono savivaldybės gyventojai ir organizacijos:

  • bendradarbiaudami įgyvendiname aukščiau nurodytą Savivaldybės viziją, tikslą ir prioritetus;
  • teikiame siūlymus dėl Savivaldybės administracijos ir paslaugas teikiančių įstaigų veiklos planavimo ir tobulinimo, dalyvaujame diskusijose aktualiais klausimais ir, priimant sprendimus, įtraukiame suinteresuotąsias šalis: atstovus iš visų sektorių, nevyriausybinių organizacijų, bendruomenių;
  • pagarbiai bendraujame, teikiame teisingą, reikalingą informaciją ir dokumentus.

Mes, Kretingos rajono savivaldybės administracijos ir paslaugas teikiančių Savivaldybės įmonių bei įstaigų darbuotojai:

  • vertiname Jūsų nuomonę, atsižvelgiame į Jūsų poreikius ir lūkesčius;
  • profesionaliai aptarnaujame besikreipiančius į Savivaldybės administraciją ir paslaugas teikiančias Savivaldybės įmones, įstaigas – operatyviai, mandagiai, skaidriai, teisėtai, suteikdami aiškią informaciją, užtikrindami paslaugų prieinamumą ir nuolat tobulindami veiklą;
  • gerbiame asmenų privatumą ir užtikriname asmens duomenų apsaugą;
  • įgyvendiname paslaugų kokybės įsipareigojimus:
  • užtikriname, kad Savivaldybės įmonės ir įstaigos teiktų aukščiausios kokybės (prieinamumo, įvairovės ir aprėpties) viešąsias paslaugas;
  • administracines elektronines paslaugas suteikiame greičiau nei per 6 darbo dienas, o įprastai per 1–2 darbo dienas;
  • greitai teikiame ir kitais būdais užsakomas administracines paslaugas.

Parengta pagal Kretingos rajono savivaldybės informaciją

Ar turite pasiūlymų, kaip patobulinti Kretingos rajono piliečių chartiją?

View Results

Loading ... Loading ...

 6,107 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes