„Mes Darom“ lipa iš pavasarinės šiukšlių rinkimo akcijos rėmų ir plečia veiklą – jau rugpjūčio 27-28 dienomis kvies prisidėti prie krantotvarkos darbų Pajūrio regioninio parko teritorijoje, Karklėje.  Dvi dienas truksiantis nemokamas renginys „DAROM PRIE JŪROS“ pasiūlys aplinkosaugos, edukacijos bei kultūrinę programą.

Saugomos teritorijos pasižymi gamtos ir kultūros paveldo vertybių gausa, o tai traukia lankytojus – paplūdimiai ir kopos daugeliui tampa atokvėpio vieta. Visgi retai susimąstoma, kad šios vertybės itin jautrios ne tik gamtos, bet ir žmogaus sukeliamiems veiksniams. „Pajūrio apsauginis smėlio kopagūbris gali išlikti tik vykdant pastovius kopų priežiūros ir tvirtinimo darbus, tad kartu su „Mes Darom“ kviečiame vasarą palydėti kopose kiek kitokiu, nei įprasta būdu – patiems išbandyti kopų tvirtinimo darbus. Tikiu, kad tai gali įkvėpti aktyviau prisidėti prie gamtos vertybių išsaugojimo“, – apie iniciatyvos svarbą mintimis dalinosi Darius Nicius, Pajūrio regioninio parko direkcijos direktorius.

Renginys „Darom prie jūros“ apjungs aplinkosauginę, edukacinę bei kultūrinę programas. Aktyvacijų zonoje lauks VŠĮ „Žaliasis taškas“ žaidimai vaikams, pagaminti iš antrinių žaliavų, spektakliukas „Kontis ir tvarkius“ bei dokumentinio kino vakaras po atviru dangumi.

„Mes Darom“ veikloje ypač svarbus bendruomenių sutelkimas, tad bendradarbiaujant su Karklės bendruomene bus pristatyta ir tradicinė šventė „Menkinė“. Renginio metu vietiniai gyventojai kvies ragauti populiariausius vietos patiekalus su menke bei susipažinti su amatą įvaldžiusiais vietiniais žvejais ir  gintarų gaudytojais, kurie bus apdovanoti šeštadienio programos metu.

Po kranto tvarkymo darbų, į gyvos muzikos koncertą kvies grupė „Baltasis kiras“. Grupės vokalistas Tautvydas Paulius Augustinas – vienas iš „Mes darom“ ambasadorių džiaugėsi augančia „Mes Darom“ iniciatyva: „Mane, kaip ambasadorių, labai džiugina tai, kad iniciatyva auga – manau, jog tvarkyti gamtą turime visi. Būtina skatinti sąmoningumą: visų pirma nešiukšlinti savo aplinkos, o ypač pajūrio, nes jo ir taip turim palyginus nedaug. Intensyviai  mėgaujamės jūros krantais visą vasarą, tad kartu susitvarkyti ir atšvęsti sezono pabaigą su koncertu mums yra didžiulis džiaugsmas ir garbė. Tikiuosi šis laikas visus įkvėps dar labiau saugoti aplinką ir kvies skristi aukščiau, į žalesnį rytojų. Darom!“.

Vakaro programą vainikuos „Senovinės ugnies nakties tradicija”, dar vadinama laužų sąšauka. Jos metu Baltijos jūros pakrantės šalyse uždegami laužai tokiu atstumu, kad stovint prie vieno – matai kitą. Tai archajiškas žinutės perdavimo būdas ir draugystės ženklas, siunčiamas per visą Pabaltijį. Laužus papildys fakyrų šou bei Viktoro Diawaros elektroninės muzikos pasirodymas su lietuviškais folk motyvais.

Kopų sutvirtinimo darbai vyks visą savaitgalį, o dalyviai bus kviečiami apsistoti palapinėse, Pajūrio regioninio parko teritorijoje. Organizatorių prioritetas – aplinkai draugiška atmosfera su pramogų bei maisto zonomis. Tvarkytis pasirengusių rankų organizatoriai neskaičiuoja, tačiau atvyksiančius su nakvyne, kviečia nepamiršti užpildyti registracijos anketą www.mesdarom.lt svetainėje.

 34,199 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes