Aikštės teisėjas (viduryje) jau antrą kartą šiame sezone nuskriaudė "Miniją". ReAl moments nuotr.

Kretingos “Minijos” komanda, rungtyniaujanti LFF 1 lygoje, šiuo metu išgyvena sudėtingą ir permainų kupiną sezono atkarpą: paskutinę rungtynių minutę praleistas įvartis ir pralaimėjimas praėjusį penktadienį Vilniuje prieš “Riterius B”; antradienį savo aikštėje iškovota pergalė prieš Vilniaus “BFA”; po šios dvikovos iš komandos vyriausiojo trenerio pareigų atsistatydinęs Gvidas Juška; dar už keturių dienų po neteisingai paskirto 11 m baudinio pralaimėtos rungtynės savo aikštėje prieš Mažeikių “Atmosferą”. Visai tai mūsų miesto futbolo komandai reikėjo išgyventi per 8 dienas.

“Minijos” trenerį Gvidą Jušką pakeitė asistentas Martynas Viluckas. “Švyturio” fotokoliažas.

 Pralaimėjimą sekė pergalė

LFF 15 turo rungtynių pabaiga Vilniuje prieš vietos “Riterių B” mūsų miesto ekipai susiklostė tiesiog tragiškai. Esant lygiam rezultatui 1:1 ir tiksint paskutinėms pridėto laiko sekundėms kairiuoju kraštu puikų reidą surengė “Riterių B” žaidėjas ir pelnė pergalingą įvartį. Už 4 dienų “minijiečiai” surado jėgų ir savo aikštėje  rezultatu 3:0 įveikė kitą Vilniaus ekipą, “BFA”. Tačiau po šios pergalės įvyko permainos komandos trenerių štabe.

Komandą paliko po pergalės

Po pergalingų rungtynių prieš Vilniaus “BFA” ekipą apie savo sprendimą trauktis iš vyriausiojo “Minijos” komandos trenerio pareigų komandos vadovybei ir žaidėjams pranešė G. Juška. Jau dabar buvusio ekipos stratego sutartis turėjo galioti iki sezono pabaigos, tačiau savo pasitraukimą G. Juška motyvavo neįgyvendintais užsibrėžtais tikslais: “Manau, kad komandai reikia permainų. Atrodo, pastangų įdedame nemažai, tačiau pasiekti rezultatai to nerodo. Linkiu komandai sėkmės ir pergalių bei tikrai seksiu ir stebėsiu visas “Minijos” rungtynes.”

Gvidas Juška prie Kretingos “Minijos” ekipos vairo stojo praėjusio sezono viduryje, komandą palikus kitam treneriui, Valdui Trakiui. Jo treniruojama komanda LFF 1 lygos pirmenybes užbaigė 10 toje turnyrinės lentelės vietoje. Iš viso pirmenybėse dalyvavo 15 ekipų.

Šiame sezone Kretingos “Minija”, treniruojama G. Juškos, per 15 rungtynių pasiekė 4 pergales ir du kartus sužaidė lygiosiomis.

Pasitraukus G. Juškai, vyriausiojo ekipos trenerio pareigos, kol kas patikėtos komandos asistentui Martynui Viluckui, kurį drąsiai galima vadinti tikru komandos “senbūviu”. Šis dabar jau ekipos treneris tris sezonus nuo 2017 metų atstovavo komandai kaip vartininkas. Nuo praėjusio sezono “Minijos” ekipoje dirbo su vartininkais, o šiame sezone talkino vyriausiajam treneriui, kaip asistentas.

Pralaimėjo po neteisingai paskirto baudinio

LFF 1 lygos 17 turo centrines rungtynes Kretingoje aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai “Minijos” futbolininkai. Sužaidus vos 9 minutes po tolimo Deivido Šiušos smūgio kamuolys patogiai atšoko “minijiečių” gynėjui Lo Pape, kuris tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį. 32 rungtynių minutę rezultatą išlyginti pavyko ir svečiams iš Mažeikių. Po pakelto kampinio “kretingiškių” vartininkui Eimantui Brezgiui su pirmuoju varžovu smūgiu susitvarkyti pavyko, tačiau pakartotiniu smūgiu iš kelių metrų rezultatą išlygino “Atmosferos” gynėjas Armanas Zeynalyanas. Pirmajame kėlinyje tai buvo paskutinis pavojingesnis momentas.

Antrasis rungtynių kėlinys labai sėkmingai prasidėjo aikštės šeimininkams. Vos tik įsižaidus, kamuolį iš aikštės vidurio ilgu tiksliu perdavimu atliko Deividas Šiuša, taip išvesdamas “Minijos” puolėją Princą Odohą vieną prieš varžovų vartininką.

Sėkmingai su “Atmosferos” vartų sargu susidorojęs “kretingiškių” atakos lyderis antrą kartą išvedė savo ekipą į priekį. Sužaidus dar 4 minutes dar vieną puikią progą padidinti savo komandos persvarą turėjo tas pats P. Odohas, dar kartą atsidūręs vienas prieš “mažeikiškių” vartininką. Deja, šį kartą akistatą laimėjo pastarasis.

Vos už nepilnos minutės “minijiečiai” buvo nubausti. 52 rungtynių minutę tolimu smūgiu lygybę atstatė “Atmosferos” saugas Domantas Šluta. Komandoms pasikeitus tiksliais smūgiais aikštėje ir toliau netrūko kietos kovos ir pavojingų momentų prie abiejų komandų vartų.

72 rungtynių minutę “Minijos” baudos aikštelėje nugriuvo “Atmosferos” puolėjas Artis Jaudzems, po gan ilgos pauzės teisėjas iš Klaipėdos Ernestas Kemėža parodė 11 m žymę. Prie kamuolio stojo “Atmosferos” gynėjas A. Zeynalyanas ir išvedė savo ekipą į priekį 3:2. Per likusį laiką aikštėje ir toliau buvo daug kietos kovos, tačiau iki pat finalinio švilpuko rezultatas nebepakito.

Jaučiasi apvogti

Savo nuomonę apie rungtynes ir paskirtą 11 m baudinį turėjo ir “Minijos” treneris M. Viluckas: “Manau rungtynės žiūrovams tikrai turėjo patikti. 5 įvarčiai ir, manau, jų galėjo būti dar daugiau. Vyrams už parodytą norą, kovingumą tikrai neturiu jokių pretenzijų. Kalbant apie 11 metrų baudinį, manau, jis tikrai labai labai abejotinas. Po rungtynių užėjau į rūbinę ir pažiūrėjau į vaikinų akis. Pasakysiu atvirai – “jaučiamės apvogti”. Bet tikiu, kad ši nesėkmė mūsų nepalauš ir sekančiose rungtynėse pasieksime teigiamą rezultatą.”

 Įdomus faktas, kad būtent tas pats arbitras teisėjavo ir pirmoje šių komandų tarpusavio dvikova ir tada nepaskyrė akivaizdaus 11 m baudinio į “Atmosferos” vartus.

“Minijos” sudėtis: Eimantas Brezgys, Deividas Šiuša, Lo Pape Serigne, Vilius Kazlauskas, Germanas Vaniuchinas(kapitonas), Gustas Gumbaravičius, Said Bance, Aidas Pipiras, David Kirzneris, Shogo Osawa, Prince Odoh. Po keitimo: Mantas Gedutis.

“Minijos” ir šį savaitgalį laukia labai svarbios rungtynės. Šeštadienį mūsų miesto futbolininkai išvykoje susikaus prieš Kauno “Žalgirio B” ekipą. Rungtynių pradžia 15 valandą.

 27,137 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes